Poslední srpnový den přicházejí zajímavé zprávy. Společnosti Sony a Tencent zvýšily své podíly ve FromSoftware a dohromady vlastní přes 30 % tvůrců Elden Ringu v celkové hodnotě 36,4 miliardy jenů.

Po transakci bude Sony vlastnit 14,09 procent FromSoftware, zatímco Tencent má 16,25 %. Mateřská společnost FromSoftware, korporace Kadokawa, si ponechá 69,66 % akcií. Není tedy důvod si myslet, že by budoucí hry japonského studia byly exkluzivitami pro PlayStation.

Výše zmíněné peníze ve FromSoftware investují do vývoje silných videoherních značek. To nemusí nutně znamenat nové značky, ale klidně posilování těch současných, tedy nový díl Elden Ringu apod.

NOVÝ DOMOV PRO AUTORY DETROITU

Autoři interaktivních thrillerů Heavy Rain, Beyond: Two Souls a Detroit: Become Human mají nového majitele. Za nezveřejněnou částku bylo francouzské studio Quantic Dream odkoupeno čínskou společností NetEase Games, která získává první evropský tým. Dříve NetEase do studia investovala a vlastnila menšinový podíl.

V Quantic Dream budou i nadále fungovat nezávisle a soustředit se na vývoj a vydávání vlastních her na všechny platformy, stejně tak podporovat a vydávat zajímavé tituly jiných vývojářů. Rozdílem je, že nově může tým využívat značné vývojářské kapacity NetEase.

NetEase Games lákají hráče na kvalitní AAA hry, které v budoucnu Quantic Dream vytvoří. Obě společnosti má spojovat společná vize, vzájemná důvěra a respekt.

Podle zakladatele a generálního ředitele Davida Cage chystají v Quantic Dream řadu různorodých her, mimo jiné Star Wars Eclipse.