Studio Sledgehammer Games nám v minulém roce přineslo průměrné Call of Duty: Vanguard, které nemělo dobré recenze a prodeje jsou pod očekáváním vydavatelské společnosti Activision Blizzard. Původně přitom v týmu chtěli, aby byl Vanguard další sérií v rámci známé first-person střílečky. To se ale nestane a místo do druhé světové války se vývojáři mají prý vrátit do budoucnosti a pracovat na pokračování Call of Duty: Advanced Warfare.

Tvrdí to novinář Ralph Valve, jenž dříve přinesl pravdivé informace o Call of Duty. Nové Advanced Warfare je údajně vytvářeno na vylepšeném IW Enginu 9.0 a soustředí se na futuristická udělátka, včetně speciálního obleku, který poskytuje pokročilou sílu a pohyblivost. To umožní velmi rychlé a působivé bitvy v multiplayeru. Takové jsou i v Black Ops 3 z roku 2015 a v Infinite Warfare.

Dle informací novináře máme vydání Call of Duty: Advanced Warfare 2 očekávat v roce 2025. V tomto roce má Sledgehammer Games přinést i futuristický nádech do Call of Duty Warzone 2.0. Ještě předtím se ale o změnu mapy battle royale bitev má postarat Treyarch.

Advanced Warfare z roku 2014 bylo takové průměrné Call of Duty, které se drželo blízké budoucnosti. Ve hře se objevil známý herec Kevin Space a hráčům se tenhle díl vcelku líbil, rozhodně více než vzdálenější budoucnost v Infinite Warfare z roku 2016, kde se objevilo cestování vesmírem a další sci-fi nápady.

Se zprávou Ralpha Valvea nesouhlasí stránka CharlieIntel. Uvádí, že Advanced Warfare 2 ve vývoji není a není jasné, na čem ve Sledgehammeru vlastně pracují. Uvidíme, která strana má pravdu.

Nicméně, podle serveru CharlieIntel se očekává, že i nový díl od Treyarchu dostane dva roky života (pravděpodobně pokračování série Black Ops), stejně jako letošní Modern Warfare 2, což by znamenalo, že hra od Sledgehammeru bude až v roce 2026.