Vypadá to že osud, Bůh, čísla nebo cokoliv, na co věříte, nechce, aby tahle hra někdy spatřila světlo světa. Prvně se nám představila už před více jak třemi lety na E3 2017. Skull & Bones dost hráčů překvapilo a najednou se všichni na tyhle námořní bitvy vycházející z Assassin's Creed IV: Black Flag začali těšit.

Rychle ale přišlo zklamání. Byl tu konec roku 2018 a Skull & Bones nikde. Rok 2019? To samé. A letos tomu není jinak, jelikož ani v roce 2020 se hry nedočkáme. Podle všeho by ale mělo Skull & Bones vyjít příští rok ve stejném fiskálu jako Far Cry 6 a Rainbow Six Quarantine, ale s příchodem takové jobovky jako je odchod generálního ředitele, bych se nedivil, kdyby se tohle datum ještě změnilo.

Ze své pozice byl odstraněn generální ředitel Ubisoft Singapure Hugues Ricour. Ten byl v této pozici již od roku 2018 a za tu dobu dohlížel na několik projektů od Ubisoftu. Nebylo to jen Skull & Bones, ale částečně se staral i o jednotlivé díly Assassin's Creed, jež v této době vyšly, a o Immortals: Fenyx Rising, kterého se dočkáme již brzy.

Jeho práce na této pozici ale končí. Bylo tak rozhodnuto na "auditu vedení", podle zprávy, která byla zaslána serveru Kotaku začátkem tohoto týdne. V této zprávě se ke všemu vyjádřila provozní ředitelka Ubisoftu Virginie Haas. "Hugues Ricour s okamžitou platností přestává být generálním ředitelem společnosti Ubisoft Singapore. Výsledek auditu vedení, který v posledních několika týdnech provedli naši externí partneři, mu znemožňuje pokračovat v této pozici."

Do nedávna bylo dokonce nejisté, jestli Hugues Ricour bude muset opustit svou pozici nebo celý Ubisoft. To bylo naštěstí téměř ihned vyřešeno, díky mluvčímu z Ubisoftu. Ten totiž oznámil, že Ricour sice opustí své stávající místo, ale pro Ubisoft bude pracovat nadále. K tomuto se sice Ubisoft vyjádřil, ale k tomu proč byl Ricour odstraněn ze své pozice či kam se přesune, se rozhodli nepodat žádné další informace.

Ubisoft sice důvod neprozradil, avšak některé informace se utajit nedají, takže je tu něco, co by s jeho odchodem mohlo souviset. V průběhu srpna se internetem šířila jistá aféra, dnes známá pod označením MeToo. Podle všeho byl do ní Hugues Ricour také zapleten, jelikož se prý dopustil "více zdrojů sexuálního obtěžování", především kvůli nemístním poznámkám o tom, co ženy nosí a polibcích získaných na pracovních akcích. Mimo jiné nebylo jeho chování v posledních měsících zrovna ukázkové a podle některých zdrojů, které hovořily se severem Kotaku, bylo až šikanující.

Hugues Ricour nevypadá na úplného svatouška a možná kvůli těmto přešlapům by ho Ubisoft radši měl na méně viditelné pozici. Ať už bylo toto rozhodnutí podmíněno čímkoliv, nic s ním nenaděláme. Nezbývá nám nic jiného než doufat, že se jednalo o dobrý tah ze strany Ubisoftu a především, že to nijak neovlivní vydání Skull & Bones, které by mělo dorazit snad už příští rok.