Simulátor ponorky z období druhé světové války se dostává do finální fáze vývoje. Tvůrci jsou po šesti letech pomalu připraveni vydat finální 1.0 verzi. Ta dorazí během příštích šesti měsíců. Do té doby komunitu čekají ještě dvě aktualizace. Zahrnou mimo jiné vylepšené ovládání, města s historickými lokacemi a ulicemi plnými aut a opravu příběhové kampaně.

Hra UBOAT byla oznámena v roce 2016 a o tři roky později vyšla na Steamu v rámci předběžného přístupu. Nyní dokonce obsahuje českou lokalizaci ve formě předloženého textu.

UBOAT je sandbox o přežití, stanete se kapitánem druhoválečné ponorky. Na starost máte úplně vše, včetně fyzického a duševního zdraví námořníků. Ti mohou hladovět a být unaveni. Když nebudou spokojeni, je větší šance, že při důležitých bitvách neuspějete.

Hlavním tématem hry je život německých námořníků. Ponorka je jejich domovem, ale kdykoli se může stát jejich hrobem. Vývojáři lákají na rozsáhlý systém poškození. Při bitvách může dojít k tomu, že se budete muset rozhodnout, zda se pokusíte zachránit celou posádku nebo někoho obětujete, abyste zachránili zbytek. Také musíte myslet na optimální využití zdrojů, hledat nové zdroje, nebát se požádat spojence o pomoc nebo hledat vraky nepřátelských plavidel.

Někdy bude nutné šetřit kyslík, jindy energii. Během hraní budete dostávat úkoly z velitelství. Nikdy nejsou lineární a můžete během nich obdržet další rozkazy nebo čelit nečekaným problémům.

V simulátoru nechybí ani možnost vylepšovat svou ponorku. Budete nakupovat nové vybavení, nové typy torpéd, sonarové nástrahy, pohlcovače CO2 a mnoho dalšího.

UBOAT je ve vývoji pro PC, po vydání mají vývojáři v plánu port pro Nintendo Switch.