Během videa věnovaném chystanému Shadows of the Damned: Hella Remastered byla dvojici vývojářských legend Goichimu Sudovi a Shinjimu Mikamimu položena otázka, zda by se nemohli vyjádřit ke svým budoucím projektům. Suda, známý také jako Suda51, proslul například sérií No More Heroes, Mikamiho pak proslavil Resident Evil nebo poslední dobou například Hi-Fi Rush. Oba spolu kromě Shadows of the Damned pracovali i na kultovní akčňárně Killer7.

Rád bych viděl Sudu udělat pokračování Killer7,“ odpověděl na otázku Mikami. Předtím zmínil, že by rád zůstal ve středu dění při tvorbě her, přímo se na nich podílel.

Suda byl překvapený, ale rychle dodal, že někdy by se svět skutečně mohl dočkat pokračovaní, případně kompletní edice Killer7. „Nejdřív bych rád udělal kompletní edici, potom Killer11. Nebo Killer7: něco. Možná Killer7: Beyond,“ přemýšlí nad potencionálními názvy Suda51.

Mikami říká, že Killer7 je jedna z jeho oblíbených her. „Kompletní edice? To je chabý,“ vtipkuje. Ve skutečnosti si myslí, že by bylo dost realistické ji dosáhnout a fanouškům by se líbila. Dvojice vývojářů například zmiňuje postavu Coyote, která ve hře skoro nemluví, přitom v původním scénáři měla dialogů mnoho. Obnovení těchto dialogů je jeden ze způsobů, jak si kompletní edici představují.

Killer7 je akční adventura z roku 2005, kde hráč ovládá skupinu zhmotněných osobností vraha, který pracuje pro americkou vládu. Jde o velmi stylizovaný, noirový příběh, který používá herní mechaniky on-rail shooterů a adventur z pohledu první osoby typu Myst. Hra je k dispozici na Steamu.

Na závěr videa Suda láká, že ve svém studiu Grasshopper Manufacture, které stojí i za Shadows of the Damned: Hella Remastered, dělá na nové hře. „Děláme akční hru. Má dokonce i příběh. Dejte nám trochu času a možná i letos něco oznámíme,“ navnazuje vývojář. Kromě toho také spolupracuje s autorem Deadly Premonition Swerym na hororové akční hře Hotel Barcelona.

Více o Shadows of the Damned: Hella Remastered si můžete přečíst v našem článku, kde jsme shrnuli, co všechno od remasteru můžete čekat. Hra vychází 31. 10. 2024 na PC, Nintendo Switch a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox.