Předělávka oblíbeného survival hororu Dead Space se povedla. Remake je schválen hráči i novináři. Dočkáme se tedy v budoucnu pokračování? Známý novinář Jeff Grubb přinesl pro fanoušky inženýra Isaaca Clarkea nepotěšující zprávy. Ty následně EA odmítla a přidal se i Jason Schreier.

Podle Jeffa Grubba ve studiu Motive pracovali na remaku Dead Space 2. Projekt měl být ve fázi konceptu, ale byl zrušen/odložen kvůli slabším prodejům prvního dílu. Nyní se v Motive soustředí na příběhovou akční adventuru pro jednoho hráče s Iron Manem a budoucnost série Battlefield.

Nestává se často, aby vydavatel reagoval na spekulace. Tentokrát ale v Electronic Arts zasáhli a americkému IGN řekli, že se tyto informace nezakládají na pravdě. Už ale neřekli, co přesně v příběhu Grubba nehraje.

To Jason Schreier z agentury Bloomberg byl sdílnější. V Motive měli několik měsíců vymýšlet nápady na nový díl Dead Space, leč žádný z nich nedostal od EA zelenou a vyšuměl dřív, než se mohl dostat dál. Dle všeho v Motive chtěli vytvořit úplně nový díl. Další možností byl remake dvojky. Ani jedno se nestalo. Částečně se to připisuje tomu, že remake Dead Space údajně nesplnil interní cíle. Menší část vývojářů začala už na jaře loňského roku zkoušet jiné nápady, zatímco většina týmu, který pracoval na Dead Space, se přesula k jiným projektům.

Jak je na to tedy Dead Space? Sci-fi hororová série má být opět u ledu. Na tom se shodnou všechny zdroje. Dozvídáme se o tom až nyní v návaznosti na oficiální oznámení, že se v Motive vedle Iron Mana podílejí na Battlefieldu.