Po Avowed jsme se v rámci prvního letošního Developer_Directu přesunuli do studia Ninja Theory, kde vzniká pokračování trýznivé cesty keltské válečnice jménem Senua. Už první díl v nás hráčích zanechal stopy a dvojka je bude prohlubovat. Dostaneme se ještě hlouběji do její hlavy a budeme se snažit přežít skrze mýty a muka vikingského Islandu.

Hlavní hrdinka musí v Senua's Saga: Hellblade 2 překonat temnotu uvnitř i vně. Bude bojovat se vším možným a my to vše budeme prožívat s ní a uslyšíme vše, co se jí děje v hlavě. V Ninja Theory totiž nechtějí vytvořit obyčejnou hru, ale jít nad rámec toho, ještě více než ve skvělé jedničce.

Ke slovu se dostala Melina Juergens. Herečka hlavní hrdinky dlouhé měsíce pilně trénovala, aby zvládla vše, co má ve hře zvládnout Senua. Přitom se chtěla dozvědět více o tom, co její postava ve hře prožívá. Senua se pochopitelně nevyrovnala s tím, co se jí děje v hlavě. Nadále vidí to, co není. A navíc slyší podivné hlasy. A ne, není to jen jeden hlas.

Za pozornost stojí také záběry ze zákulisí vývoje, z motion capture. I když bych si jich osobně přál ještě více, protože tohle je vždy zajímavé.

„Od vydání hry Hellblade: Senua's Sacrifice jsme se v Ninja Theory změnili z nezávislého týmu na tým, který spadá pod Xbox Game Studios. Ačkoli to pro Ninja Theory znamenalo změnu, zejména pokud jde o podporu, která je nám nyní k dispozici pro snahu o dosažení našich ambicí, nezměnilo se naše nadšení a závazek vůči poslání našeho studia – vytvářet umění, které mění život, pomocí technologie, která mění hry,“ uvedl ve videu Dom Matthews, šéf Ninja Theory.

„Opět se můžete těšit na to, že se společně se Senuou budete snažit pochopit její svět prostřednictvím hádanek vnímání vedených jejími zážitky z psychózy, v brutálních a viscerálních soubojích a při průchodu hrou, tentokrát napříč drsnou, ale krásnou krajinou Islandu 10. století. Důležité je, že všechny tyto prvky se prolínají v jedinečném vizuálním a zvukovém zážitku, kde vše slouží příběhu hlavní hrdinky. Můžete tedy očekávat více stejného, ale tentokrát s podporou, která naše ambice na pohlcení, věrnost a bohatost posune mnohem dál než dříve,“ dodal.

Co se délky hry týče, bude stejná jako u Hellblade 1. To znamená příběh na nějakých 7 až 8 hodin, jak dokládá How Long to Beat.

Na konci videa bylo potvrzeno datum vydání, o kterém se tento týden spekulovalo. Takže si všichni zapište do kalendářů, že Senua's Saga: Hellblade 2 vyjde 21. 5. 2024 na PC a Xbox Series X/S. Jak je u Microsoftu zvykem, hra bude ve stejný den dostupná v předplatném Game Pass.

Pokud si budete chtít hru koupit, bude se prodávat za 50 dolarů/eur, ovšem pouze digitálně.