Jako první se na letošním Developer_Directu ke slovu dostalo studio Obsidian Entertainment, které nám přináší Avowed.

Avowed je akční RPG z pohledu první osoby zasazené do fantasy světa Eora. Ve stejném universu se odehrává rovněž Pillars of Eternity.

Dnešní ukázka se zaměřila na hratelnost. Podívat se můžeme na to, jak fungují souboje, při kterých můžeme kombinovat zbraně a kouzla. Přitom ale nesmíme zapomínat se bránit. Při soubojích má být důležité experimentovat se vším, co máme k dispozici. Toho bude celá řada, včetně mečů, luků, pistolí či štítů. Nejlepším receptem by mělo být vytvořit si sety a mezi nimi bez mrknutí oka přepínat, abyste zvládli vše, co na vás v tomhle světě čeká.

Dále nám bylo umožněno nahlédnout na rozhovory, při kterých budeme mít možnost ovlivnit ostatní postavy. Také jsme byli ujištěni, že naše činy budou mít dopad na herní svět.

Dalo by se říct, že video potvrdilo jedno: Avowed se drží stylu Obsidianu. Takže pokud se vám líbí Pillars of Eternity a The Outer Worlds, tak k tomu přidejte více fantasy a plus/minus dostanete Avowed. Na souboje dle všeho není kladen takový důraz. Někteří psali, že to vypadá jako Skyrim.

Avowed vyjde na podzim letošního roku pro PC a Xbox Series X/S. Jak je u Microsoftu zvykem, hra bude ve stejný den dostupná v předplatném Game Pass.