Pokračování drsné cesty keltské válečnice láká na muka a mýty vikingského Islandu a v ukázkách vypadá skvěle. Pokud jste měli strach z přehnaných hardwarových nároků, tak můžete být poměrně v klidu. Senua’s Saga: Hellblade 2 si užijete i na méně výkonných sestavách.

Na počítači budete potřebovat 64bitový procesor a operační systém Windows 10/11. Váš stroj by měl pohánět alespoň Intel i5-8400 nebo AMD Ryzen 5 2600. Dále 16 GB RAM a grafická karta Nvidia GTX 1070, AMD RX 5700 nebo Intel Arc A580. Hra bude vyžadovat 70 GB volného místa na disku, přičemž studio Ninja Theory doporučuje SSD.

Bohužel nevíme, na jaké grafické nastavení a při jaké snímkové frekvenci s takovou konfigurací hra poběží. Odhaduje se, že to bude rozlišení 1080p při 30 snímcích. Ostatně, na konzolích Xbox Series X/S bude hra uzamčena na 30 FPS, takže PC bude jedinou platformu, kde bude možné dosáhnout více z pohledu snímků i rozlišení.

Senua’s Saga: Hellblade 2 vyjde 21. 5. letošního roku na PC a Xbox Series X/S. Ve hře budou české titulky, příběh zabere zhruba 7-8 hodin a titul najdete v Game Passu. Na sociálních sítích zase každý den až do vydání najdete něco nového od Ninja Theory.