Nová hra od studia Ryu Ga Gotoku, autorů série Like a Dragon, bude oznámena v září na Tokyo Game Show 2024. Studio se vyjádřilo, že hra fanoušky překvapí. To samozřejmě rozvířilo spekulace, které ještě byly umocněny značkou, kterou si vydavatelská společnost Sega nechala na konci června patentovat.

Magazín Gematsu si všiml, že si Sega v Japonsku zaregistrovala ochrannou známku s názvem Yakuza Wars. Vzhledem k tomu, že na Západě byla série Like a Dragon známá jako Yakuza a k načasování patentu se fanoušci chytli, začali spekulovat a hledat souvislosti.

Na subredditu r/yakuzagames můžeme najít plno, spíše nepodložených teorií, co by to mohlo být. Někteří uživatelé volají po strategii. S něčím takovým už má série zkušenosti, v rámci miniher. Trošku absurdnější je teorie, že půjde o crossover Like a Dragon a Sakura Wars, další série, kterou má Sega ve svém portfoliu. Absurdita ale není Like a Dragon cizí a kousky hratelnosti, jako prvky z vizuálních novel, mají obě série společné.

Možné ale je i to, že Yakuza Wars vůbec nesouvisí s hrami od Ryu Ga Gotoku Studio. Ty se totiž od původního západního názvu ve hrách distancují a v Japonsku, kde byl patent vyplněn, hry nikdy známé jako Yakuza nebyly. Vždy vystupovaly pod jménem Ryu Ga Gotoku, což v překladu znamená právě Like a Dragon. Na Západě došlo ke změně názvu, protože si mysleli, že Yakuza přiláká více hráčů.

Možná také šlo jen o pojištění, že název Yakuza Wars nevyužijí jiné hry. Už se tomu tak totiž stalo v případě mobilní hry s tímto názvem. Ta v promo artech dokonce často používala postavy z Like a Dragon, pravděpodobně s cílem zmást hráče, aby si hru stáhli. Ta jako taková od roku 2019 nefunguje. Je tedy možné, že značka byla zkrátka k mání, a tak si ji Sega vzala, aby ji nikdo zase podobně nevyužil.

My každopádně zářijové oznámení na TGS 2024 budeme sledovat a vás informovat. Poslední díl Like a Dragon: Infinite Wealth vyšel tento leden, ale jelikož vývojáři hodně komponentů ze starších her recyklují, dá se předpokládat, že na nový díl nebudeme dlouho čekat. Mezitím se také můžeme těšit na seriál Like a Dragon: Yakuza, který má premiéru 24. 10. na Prime Video. Jedná se o adaptaci prvního dílu série.