Studio Ryu Ga Gotoku, známé sérií Like a Dragon/Yakuza, ve streamu odhalilo, že oznámení jejich nové hry přijde v září na Tokyo Game Show 2024. O tom, co to bude za hru, nic nevíme. Na eventu Essence of Fandom, který byl pořádaný na začátku července v rámci Anime Expo, se studio akorát vyjádřilo, že jejich nový titul fanoušky překvapí. Informoval tak server Video Games Chronicle.

Víme také, že bychom neměli čekat některými fanoušky žádaný remake třetího dílu. „Myslím, že někdy udělám Kiwami 3. Jsem si tím jistý,“ vyjádřil se v dubnu/aprílu režisér série Masayoshi Yokoyama v hrubém překladu. Kiwami je podtitul, kterým studio označuje všechny své remaky, v překladu to znamená „extrémní“.

Kromě pokračování hlavní série, což by ale tak překvapivé nebylo, by Ryu Ga Gotoku mohli navázat na některý ze spin-offů. Ve hře je pokračování detektivní série Judgement, která sice sleduje jiné postavy, ale odehrává se ve stejném světě. Také by šlo navázat na loňský Like a Dragon Gaiden dalším, menším dílem soustředící se na jednu postavu z univerza Like a Dragon. Fanoušci například už dlouho volají po hře soustředící se na Shuna Akiyamu, jednoho z protagonistů čtvrtého a pátého dílu. Vyloučit ani nemůžeme další historický díl, jako byl loňský remake Like a Dragon: Ishin.

Samozřejmě je i možnost, že vůbec nepůjde o součást značky Like a Dragon. Ačkoliv byste název studia Ryu Ga Gotoku do angličtiny doslova přeložili jako „Like a Dragon“, výjimečně se věnují i jiným hrám. Starají se o sérii Super Monkey Ball a stáli například za cover shooterem Binary Domain. Že by ale nešlo o titul příbuzný k Like a Dragon, tak je velmi nepravděpodobné. V rámci zmíněné Essence of Fandom probíhal i casting ženských rolí právě do nového titulu RGG studia. To je praktika stálá v Like a Dragon. Navíc, na rok 2025 spadá dvacáté výročí značky. Jelikož o tom desátém vyšla skvěle přijatá Yakuza 0, dá se předpokládat, že chystaná hra bude důležitým příspěvkem do zajeté série.

Posledním dílem v sérii Like a Dragon byl osmý, s přídomkem Infinite Wealth. Hra vyšla tento leden/január a ihned zaznamenala velký úspěch. Za první týden prodala přes milion kusů a v recenzích sbírala ty nejlepší známky. V japonském Famitsu získala hodnocení 40/40, jako třicátá hra v historii magazínu. Stejný úspěch zaznamenala Yakuza 5.

Jde o druhé JRPG v sérii a druhé dobrodružství nového hlavního hrdiny Ichibana Kasugy, který se vydal na Havaj nalézt svoji matku. Do hry se ale vrátil i Kiryu Kazuma, který se původně s hráči měl rozloučit v šestém díle. Začátky jeho příběhu si budeme moci připomenout v chystaném seriálu Like a Dragon: Yakuza 24. 10. na Prime Video.