Dobré ráno. Studio Naughty Dog rychle expandovalo. V EA Motive mají nápady ohledně budoucnosti Dead Space. Mluví se o značce SpyTeam od Bethesdy. Vychází Valiant Hearts Coming Home.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Nikolaj Katselapov, šéf studia Wargaming pro rozvoj obchodu, byl běloruskou KGB přidán na seznam teroristů. Pravděpodobně jde o odvetu za odchod společnosti ze země poté, co Bělorusko podpořilo ruskou invazi na Ukrajinu. Bělorusko obvinilo Katselapova z financování teroristických aktivit. Na seznam byl přidán již 30. 12. 2022, ale teprve nyní se tato informace šíří od nezávislých běloruských novin Naša Niva. Wargaming už dříve válku odsoudil.

- Kalifornské studio Naughty Dog se v posledních letech výrazně rozšířilo. Aby mohlo pracovat na více projektech, zaměstnává v současné době 400 lidí. Před dvěma roky to bylo o 100 méně. Oficiálně víme akorát o samostatné multiplayerové hře The Last of Us.

- Dnes v 18:00 našeho času bude představeno The Crew 3. Dle dřívějších spekulací a náznaků ponese název The Crew Motorfest a závody se odehrají na havajském ostrově Oahu.

- Dead Space 2 Remake, Dead Space 4 nebo něco jiného? Hlavní producent EA Motive v rozhovoru pro CQ Magazine uvedl, že mají nápady ohledně budoucnosti série Dead Space. Dle jeho slov doufají, že na značce budou moci pracovat dál, chtějí více prozkoumat svět Dead Space. Ale to až po odpočinku, který je teď čeká. Ostatně, v remaku Dead Space je easter egg zmiňující pokračování, konkrétně v e-mailu můžete narazit na diskuzi o pracovních příležitostech v jiných vesmírných zařízeních, jako je orbitální stanice Sprawl kolem Titanu, kde se odehrává Dead Space 2.

- Společnost Bethesda/Zenimax nedávno aktualizovala ochranou známku SpyTeam. Stalo se tak v Izraeli. Spekuluje se, že by mohla vyjít menší kooperativní PvPvE akce od Roundhouse Studios (ex-zaměstnanci Human Head Studios).

- Dnes vychází pokračování skvělé adventury Valiant Hearts. Hra Valiant Hearts Coming Home bude ovšem dostupná pouze pro iOS a Android, a to ještě exkluzivně předplatitelům Netflixu.

- V únoru si předplatitelé Xbox Live Gold a Xbox Game Pass Ultimate budou moci knihovničku obohatit o For the King (od 1. do 28. 2.) a Guts ‘N Goals (od 16. 2. do 15. 3.).

- Akční stealth adventura The Lord of the Rings: Gollum vyjde v období od dubna do září tohoto roku. To je další odklad. Očekávalo se uvedení na trh během prvních měsíců roku.

- Krafton bude po neúspěšném The Callisto Protocol pokračovat v investicích do velkých her a nových značek. Jihokorejská společnost si uvědomuje, že se nemůže spoléhat pouze na PUBG. Krafton chce postupně obohacovat svůj katalog her a zaměří se také na web3 a hluboké učení v rámci strojového učení.

- Venku jsou první recenze Xbox Series X/S verze Age of Empires 2: Definitive Edition. Real-time strategie má v průměru 87 %. Nejméně má 80/100 a nejvíce 92/100. Novináři píšou, že se hra na Xboxu dobře hraje díky přidání několika nových mechanismů rozhraní. Pochvalují si také nový tutoriál. Titul měl být vytvořen s péčí a respektem k fanouškům série.

- Studio Rebellion odhalilo novinky, které chystá do Sniper Elite 5. Těšit se můžete na druhou sezónu, včetně dvou nových misí kampaně, 6 balíčků zbraní, 2 balíčků skinů zbraní a 4 skiny zbraní. Nedávno byl multiplayer obohacen o bezplatnou mapu Landing Zone.

- Halo je pro Xbox i nadále kriticky důležité a ikonická, a to navzdory chybám, které jako tým Microsoft udělal, prohlásil Phil Spencer v rozhovoru pro IGN. Pro úspěch Halo je zásadně důležité studio 343 Industries, dodal Spencer, zřejmě, aby učinil stopku spekulacím o rozpadu studia po vlně propouštění.

- Do Marvel's Avengers se mohly dostat další postavy. Dataminer Miller našel v kódu dialogy, které naznačují, že vývojáři mohli pracovat na hrdinech Winter Soldier, She-Hulk a Captain Marvel.

- Mezitím se objevuje skupina fanoušků, která sní o pokračování. Skrz petici žádají společnosti Crystal Dynamics, Marvel Games a Embracer Group, aby jim daly Marvel's Avengers 2. Jak víme, jednička obdrží 31. 3. 2023 poslední aktualizaci a 30. 9. 2023 se přestane prodávat.

- Cyberpunk 2077 může brzy obdržet další patch. Nasvědčuje tomu úprava záznamu v databázi Steamu. Ke změně došlo včera v souvislosti s GeForce Now.

- V Londýně se v souvislosti s novou reklamní kampaní na PlayStation 5 objevila sekera Levianthan, na kterou se v nových dílech God of War spoléhá Krat.