Desetiminutové video detailně představuje sedmou sezónu Sea of Thieves. Piráti z celého světa se na počítačích a konzolích Xbox mohou těšit na možnost koupit si vlastní loď a pojmenovat ji. Když budete mít dostatek peněz, můžete vlastnit jednu loď od každé velikosti, tedy galeonu, brigatinu nebo malou šalupu. Ceny jsou stanoveny od 250 000 přes 375 000 až po 500 000. Abyste si mohli koupit více lodí stejné velikosti, musíte jednu loď povýšit do legendárního stavu.

S vlastní lodí přichází přizpůsobení kapitánské kajuty různým nábytkem a čalouněním. Stěny lze také vyzdobit obrazy a ornamenty. Na tyhle maličkosti je ale nutné dávat pozor při boji. Ozdobné cetky mohou spadnout, ale můžete je poté dát zpět na místo.

V kapitánské kajutě najdete ještě kapitánský deník. Ten obsahuje podrobnosti o lodi a její posádce nebo jméno lodi. Ostatní hráči mohou kapitánský deník ukrást a prodat ho Reaper’s Bones.

Lodě bude nutné opravovat u lodního mistra, protože i drobné detaily v podobě malých děr v trupu ze starých bitev se přenesou mezi hrami. Více už ve videu a od zítřka v sedmé sezóně v Sea of Thieves na PC, Xboxu Series X/S a Xboxu One. Aktualizace bude zdarma, plus hra je součástí Game Passu.