Pro rok 2022 vývojáři z Rare plánují velké změny pro stále oblíbenější a oblíbenější rádoby simulátor pirátství. Před pár dny zveřejnili preview event video, ve kterém popisovali, na jaké novinky se v Sea of Thieves můžeme těšit, a které herní módy máme oplakávat.

ARÉNA JE MRTVÁ, AŤ ŽIJOU DOBRODRUŽSTVÍ

Pirátská komunita si mezi sebou již dlouho šeptala o tom, že čistě PvP herní režim Arény, ve kterém probíhají lodní bitvy, očividně není hlavní zaměření vývojářů. Není proto velkým překvapením, že již byl oficiálně oznámen jeho konec. Ačkoliv byla Aréna vcelku oblíbená, pravidelně ji hrála přibližně jen dvě procenta hráčů, a proto v očích vývojářů nebyla dostatečně úspěšná na to, aby ji dále přiživovali. Dle jejich vlastních slov se chtějí soustředit spíše na nové herní události, které Sea of Thieves brzy oživí, a proto plánují režim Arény vyvést z funkce během několika dalších měsíců, v průběhu šesté sezóny.

Minulý rok byly do Sea of Thieves přidány sezóny, díky kterým se hráči můžou těšit na pravidelné aktualizace. Doposud tyto aktualizace přinášely nový Plunder Pass a spíše minoritní změny hry. Teď se ovšem hráči můžou těšit i na nově oznámené dobrodružství a záhady. Jedná se o časově omezené herní události s příběhovou linkou. V podstatě to jsou doplňky k sezónám, díky nimž se můžete více ponořit do příběhu o kapitánu Flameheartovi, který se v Sea of Thieves momentálně rozvíjí.

Během jedné sezóny se dočkáme tří různých dobrodružství, přičemž vycházet budou zhruba měsíčně a potrvají dva až tři týdny. Stylisticky jsou postavené podobně jako Tall Tales – jedno dobrodružství bude v podstatě jedna kapitola delšího příběhu. Úplně prvního se dočkáme již 17. 2. a ponese název Shrouded Islands (Ostrovy pod příkrovem).

Záhady budou probíhat společně s dobrodružstvími, ačkoliv se bude jednat spíše o jednotlivé hádanky a indicie, které budou muset hráči vyřešit, aby se příběh posunul dál. Vskutku zajímavé přitom je, že dle vývojářů by tyto hádanky neměly být přítomny pouze ve hře, ale i mimo ni. První záhada, na kterou se můžeme těšit, se bude týkat vyšetřování vraždy jednoho z oblíbených NPC.

6. SEZÓNA PŘINESE 6 NOVÝCH MOŘSKÝCH PEVNOSTÍ

Nové sezóny se hráči dočkají v březnu a krom klasických novinek jako jsou sezónní odměny, Plunder Pass a nabídka obchodu Pirate Emporium, se máme připravit i na zbrusu nová místa k objevování i boji – mořské pevnosti z Moře zatracených. Tyto pevnosti budou chráněny fantomy a dalšími obránci, které musíte porazit a sesbírat jejich klíče, pokud máte zájem odvést si poklad, který chránili. Samozřejmě budou tyto nové bojové arény součástí příběhu prvních dobrodružství, takže asi brzy zjistíme, jaký je jejich hlubší smysl.

V neposlední řadě vývojáři oznámili i oživení end game. Nový obsah, který se pirátským legendám zpřístupní v druhé polovině šesté sezóny, budou v podstatě dálkové plavby s neustále se měnícím příběhem a výzvami.

Rok 2021 byl pro Sea of Thieves víc než úspěšný. Jen na Steamu bylo prodáno pět milionů kopií a povedlo se překonat i milník 25 milionů celkového počtu hráčů. Zda bude i rok 2022 takto povedený, zůstává otázkou, ale přinejmenším podle zapálení vývojářů můžeme odhadovat, že vítr do plachet jim pravděpodobně jen tak nedojde.