Studio Rare představilo novinky, které chystá pro své pirátské dobrodružství v roce 2021. Sea of Thieves sice vyšlo v dubnu/apríli 2017, ale to vývojářům nebrání pokračovat ve vývoji.

Během letošního roku si Sea of Thieves zahrálo 11 milionů hráčů. Podle vedení Rare je rozdělení mezi PC a konzolemi Xbox víceméně rovnoměrné. Při tom nezapomněli tvůrci připomenout, že je hra optimalizována pro Xbox Series X a Xbox Series S.

V nadcházejícím roce chce Rare veškerou energii věnovat režimu Adventure. To je špatná zpráva pro ty, co si oblíbili PvP mód Arena. Ten sice bude stále k dispozici, nedostane ale nový obsah.

Jako další nebudou aktualizace pro Adventure na měsíční bázi. Od ledna/januára 2021 bude podpora v sezónách. Každá sezóna bude trvat přibližně tři měsíce a zahrne nový obsah, události, odměny a patche s vylepšením hry. V první sezóně je slibován nový typ lodí pro obchodní společnost Merchant Alliance. Ta byla v minulosti opomíjená, ale nejsem si jist, zda to bude stačit.

Se sezónami jde ruku v ruce systém Battle Pass. Bude zdarma a přinese další sadu cílů. Ty jsou navrženy pro motivaci hráčů, aby se do Sea of Thieves pravidelně vraceli. Odměnou jim bude „hmatatelný pocit“ progresu. Každá sezóna bude mít svůj Battle Pass skládající se ze stovky úrovní pokroku s odměnami v podobě kosmetických položek pro hráče i lodě, včetně exkluzivních pirátských legend, které je možné odemknout průzkumem, dobrodružstvím a bojem.

Přečtěte si také: Xbox Series X zklamáním roku, nový projekt Kojimy, Prison Simulator

V neposlední řadě Rare slibují sérii pirátských zkoušek. Hráči mohou každý měsíc očekávat jeden nový hlavní event.

Než tohle vše začne, tak 9. 12. se rozběhne Festival of Giving event. S ním se vrátí herní adventní kalendář, Twitch dropy, bonusy za přihlášení a další odměny.

Pokud se vám Sea of Thieves hodně líbí, můžete investovat do Plunder Passu s exkluzivními odměnami.