S ohledem na blížící se vydání přichází společnost PLAION s tříminutovým trailerem, jenž nám má představit Scars Above, náročnou dobrodružnou sci-fi střílečku z pohledu třetí osoby. Ve videu vidíme základní prvky hry a nedivil bych se, kdyby se vám při sledování vybavila střílečka Returnal.

Scars Above je zasazeno do záhadného mimozemského světa, který můžete prozkoumat. Hra má kombinovat uspokojivý pocit z překonávání nepřátel se strhujícím spletitým příběhem.

Na oběžné dráze Země se objevila obrovská záhadná mimozemská struktura, která ohromila celou planetu: lidstvo jí říká „Metahedron“. Reakční tým analýzy inteligentních kontaktů SCAR, sestávající z vědců a techniků, je vyslán, aby objekt prozkoumal. Věci nejdou podle plánu a Metahedron tým odvleče vesmírem na záhadnou planetu mimo sluneční soustavu. Vy hrajete za doktorku Kate Ward, členku týmu SCAR, která se probudí omámená a sama na cizí, nepřátelské planetě. Je odhodlaná přežít, a tak se vydává najít svůj tým a zjistit, co se vlastně stalo.

V roli astronautky a vědkyně Kate budete skenovat rostliny, předměty a zvířata. Získaná data použijete k výrobě různých mimozemských zbraní s jedinečnými vlastnostmi a schopnostmi. Ty se při boji se smrtícími příšerami a mimozemskými stvořeními budou hodit. Musíte odhalit jejich slabiny a předvídat jejich útoky, abyste uspěli.

„Používejte kombinaci střelných zbraní, zařízení, spotřebních předmětů a kontaktních útoků, dávejte si pozor na výdrž, zatímco budete utíkat, uskakovat a využívat slabých míst, a objevte efektivní taktiku, jak porazit soupeře. Kombinujte různé živelné útoky, porazte přesilu a překonejte jinak nepřekonatelné překážky,“ uvádí tisková zpráva.

Scars Above vyjde 28. 2. 2023 pro PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One a PC.