Navzdory menšímu zklamání u vedení společnosti Embracer Group dostalo studio Volition zelenou, aby Saints Row opravilo a připravilo nový příběhový obsah. Fiktivní svět pojmenovaný Santo Ileso vzal útokem více než milion hráčů.

Vývojáři tvrdí, že sledovali reakce hráčů a názory. Mezitím v tichosti v zákulisí pracovali na prvním velkým patchi po vydání hry. Ten dorazí koncem listopadu tohoto roku a posvítí si na více než 200 chyb a problémů, které bláznivou open-world akční adventuru ve stylu Grand Theft Auto trápí. Zásadní chyby byly opraveny v menších aktualizacích. Například špatné animace, mise, které nejde spustit, problémy s optimalizací atd.

Listopadová aktualizace má představovat začátek řady změn v kvalitě Saints Row. Autoři chtějí snížit opakování aktivit, zvýšit odměny za splnění úkolů, vylepšit správu vozidel, vylepšit celkovou stabilitu hry a kooperaci. Tvůrcům je současně líto, že některé opravy trvají déle, než původně očekávali, ale vše důkladně testují.

Na základě zpětné vazby ve Volitionu pracují na ještě větších a lepších vylepšení. O nich se ale více dozvíme později. Nicméně, oprava a vylepšení Saints Row má nejvyšší prioritu. Až potom se budou více věnovat dodatečným balíčkům. Přesto chtějí hráče potěšit a pro všechny zdarma vydají tento týden kosmetický balíček Front to Back. Do konce roku dorazí ještě další, které budou bez dalších nákladů pro majitele Expansion Passu. Ostatní si je budou moci koupit.

Rok 2023 má být pro příznivce Saints Row nesmírně vzrušující, přinese spoustu nového obsahu, včetně zcela nového příběhového obsahu (součástí Expansion Passu) a nových zážitků a oblastí města k prozkoumávání pro všechny. Vedle toho budou vycházet větší aktualizace a další bezplatné balíčky.

Saints Row vyšlo 23. 8. tohoto roku s českými titulky na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One.