Už za měsíc na počítače vyjde PlayStation exkluzivita Sackboy: A Big Adventure. Plošinovka od studia Sumo Digital bude na Steamu a Epic Games Store dostupná od 27. 10. Datum vydání prozradil trailer zveřejněný YouTube kanálem PlayStationu určeným pro Latinskou Ameriku. Brzy očekáváme oficiální zprávu od Sony.

PC verze Sackboy: A Big Adventure bude podporovat hraní v rozlišení 4K při 120 snímcích za sekundu. Dále variabilní obnovovací frekvenci, Nvidia DLSS a ultrawide monitory. Dříve se neoficiálně mluvilo o Dynamic Shadows, Ambient Occlusion, Anti-Aliasing a Particle Effect Raytracing Shadows. Určitě můžeme počítat s podporou hraní na klávesnici a myši, stejně tak na ovladači.

Sackboy: A Big Adventure původně vyšel v listopadu 2020 pro PS5 a PS4. Hra obsahuje české titulky. Doporučujeme naši recenzi.

„Hadráček Sackboy, kultovní hrdina PlayStationu, se znovu vrhá do strhující akce v ohromně zábavném a ztřeštěném 3D plošinovkovém dobrodružství pro více hráčů – a tentokrát se zcela novým vyhraněným hadronázorem!“ uvádí tisková zpráva.

Aktualizace: Odpoledne vydala stejný trailer Nvidie a dostalo se i na systémové požadavky.

Na internet se mezitím dostalo video, které má pocházet z dosud nepotvrzené PC verze hardcore střílečky Returnal. O příchodu PS5 exkluzivity na počítače se dlouhé měsíce spekuluje, čas od času se objeví nějaké důkazy. Teď to vypadá, že Returnal může velmi brzy vyjít.

Video, které bylo zveřejněno na fóru IconEra, ukazuje možnosti v nastavení grafiky. Returnal má mimo jiné podporovat DLSS od Nvidie a FSR od AMD.

V loňském roce byl PC port zahrnut v obrovském úniku neoznámených her na streamovací službě GeForce Now od Nvidie.

Společnost Sony je od začátku letošního roku velmi aktivní v portování her z PlayStationu na PC. Nedávno jsme si mohli zahrát Spider-Mana, na podzim bude následovat Spider-Man: Miles Morales a ještě v říjnu dorazí Uncharted: Legacy of Thieves Collection. Dalším potvrzeným titulem pro PC je The Last of Us Part 1. Ten prý vyjde brzy.