Šňůra konferencí, akcí a prezentací, které svým způsobem nahrazují tradiční červnovou výstavu E3, je v plném proudu. Ještě je tu ale řada chystaných a očekávaných her, které se neobjevily ani během PlayStation Showcase, ani při zahájení Summer Game Festu nebo v průběhu ostatních akcí. Teď však víme o jedné hře, kterou určitě neuvidíme ani v dalších dnech, přičemž nejde o nic menšího než o postapokalyptickou střílečku S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl.

Jeden ze zaměstnanců ukrajinského studia GSC Game World navštívil diskuze na Steamu, aby zodpověděl dotazy fanoušků, kteří se ptají, zda Stalkera 2 uvidíme během blížící se Xbox Games Showcase. Koneckonců ačkoliv není S.T.A.L.K.E.R. 2 tradiční exkluzivita, protože Microsoft nevlastní značku ani tvůrčí studio a po zatím nespecifikované době může hra vyjít i jinde než na PC a Xboxu, dosud jsme jej vídali hlavně během akcí Microsoftu. Vývojář s přezdívkou Super_PropheT ale prohlásil, že na nedělní prezentaci nic od GSC neuvidíme. A nejen na ní.

Super_PropheT tvrdí, že studio GSC Game World obvykle nepotvrzuje ani nevyvrací účast na herních akcích, ale tentokrát došlo na výjimku. A tak bylo bez větších okolků oznámeno, že S.T.A.L.K.E.R. 2 mine všechny červnové konference, tedy i Xbox Games Showcase.

A jaký je důvod? Tvůrci podle všeho upřednostnili důležitá oznámení, na která má dojít až v následujících měsících, a také hodlají postupně informovat fanoušky o tom, co plánují. Vypadá to tedy, že už mají rozmyšlené, kdy co oznámí, a červen/jún je zkrátka moc brzo. Příznivci výletů do Zóny by se tedy měli obrnit trpělivostí a určitě by neměli koukat na Xbox Games Showcase v naději, že uvidí něco nového ze Stalkera 2. Tohle vážně nevypadá jako pokus něco popřít, jen aby byla realita ve snaze o překvapení odlišná.