Ukrajinské studio GSC Game World patří mezi tvůrčí celky, které si moc nepotrpí na ukázky lákající na jiné ukázky, naopak jim nedělá problém zveřejnit novou upoutávku bez jakéhokoliv předchozího upozornění. Dokazuje to nový trailer střílečky S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl.

Trailer nemá ani minutu, nabízí ale zajímavou ukázku ukrajinského dabingu, potažmo dialogu hlavního hrdiny Skifa a jakéhosi Richtera, stejně jako pohled na prostředí slavného města Pripjať. Samozřejmě nemůže chybět ikonické ruské kolo ani pocit tísnivé atmosféry, přičemž je zřejmé, že příroda a samotná Zóna si ulice Pripjati stále více přivlastňují.

K nové upoutávce se pak na Twitteru krátce vyjádřil také překladatel Filip Ženíšek, který připomněl, že k traileru si můžete na YouTube jako už tradičně zapnout české titulky. V první řadě ale uvedl, že výroba oficiální české lokalizace už se blíží ke konci.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl vyjde 5. září/septembra 2024 ve verzi pro PC (Steam, GOG.com, Epic Games Store) a Xbox Series X|S a už ode dne vydání bude k dispozici v nabídce Game Passu. Verze pro PlayStation 5 může vyjít později, dosud ale nebyla oznámena.