Tvůrci očekávané střílečky S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl z ukrajinského studia GSC Game World dnes zveřejnili novou ukázku ze hry, která... má pouhých 12 vteřin. A i když může působit jako nějaký pokus o žert, vlastně toho ukazuje docela dost.

Video vyšlo především v souvislosti s oznámením, že s plnohodnotným druhým dílem série S.T.A.L.K.E.R. se do Zóny vrací energetický nápoj Non Stop. Ten můžete sehnat i ve skutečnosti, hlavní ale je, že energy drink v modré plechovce bylo možné popíjet na výpravách do Zóny už ve verzi prvního dílu z roku 2007, tedy hry S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, určené pro východní trh.

Pokud tedy patříte mezi veterány série, a přesto si žádný Non Stop nevybavujete, žádný strach. Je to jednoduše proto, že ve většině světa nahradily skutečnou značku energetického nápoje generické šedé plechovky, které se poté objevily také ve všech verzích her S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky a S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat, stejně jako ve většině populárních modů.

Právě příznivce Call of Pripyat by ale nová ukázka mohla potěšit zdaleka nejvíc. Potvrzuje totiž návrat železniční stanice Janov, která patří mezi zdaleka nejdůležitější a nejikoničtější lokace, které můžete v zatím posledním příspěvku do série S.T.A.L.K.E.R. navštívit. A my se už nemůžeme dočkat toho, jaké úkoly na nás v tomto útočišti všech stalkerů čekají tentokrát.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl vyjde v průběhu roku 2023 ve verzi pro PC (Steam, GOG.com, Epic Games Store, Microsoft Store) a Xbox Series X|S. Hra bude už ode dne vydání k dispozici v nabídce Game Passu a na všech platformách nabídne oficiální české titulky.