Z očekávané střílečky S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl se pomalu, ale jistě stává Duke Nukem Forever z Ukrajiny. I když se zdálo, že datum vydání 5. září/septembra 2024 bude opravdu finální, přesto tu máme oznámení dalšího, už několikátého odkladu.

Vývojáři ze studia GSC Game World dnes vydali nový trailer a zároveň oznámili posun data vydání Stalkera 2 na 20. listopadu/novembra 2024. Takže černobylská Zóna bude muset počkat další dva měsíce, protože tvůrci potřebují více času na řešení technických problémů.

„Víme, že už vás to čekání může unavovat, ale opravdu si ceníme vaší trpělivosti. Tyto dva dodatečné měsíce nám dají šanci opravit více 'nečekaných anomálií' (nebo jednoduše 'bugů,' jak jim říkáte). Vždy jsme vděční za vaši pokračující podporu a pochopení – znamená to pro nás všechno. Stejně jako vy se už těšíme, až hru konečně vydáme a až si ji sami vyzkoušíte,“ uvedl herní ředitel studia GSC Game World Yevhen Grygorovych v tiskové zprávě.

Čekání na listopad a modlitby za to, aby se datum vydání znovu neposunulo, může zpříjemnit Developer Deep Dive video, které si za podpory Microsoftu a divize Xboxu odbyde premiéru 12. srpna/augusta 2024. Očekávat máme zatím nejpodrobnější pohled na Stalkera 2 a jeho vývoj.

Konkrétně se můžeme těšit na rozhovory s vývojáři, pohled do zákulisí vývoje, ukázky z herního světa, různých lokací a cut-scén, další gameplay záběry nebo kompletní průchod jedním z příběhových questů. Celkově má Developer Deep Dive fanouškům poskytnout úplné pochopení toho, jak S.T.A.L.K.E.R. 2 funguje a jak vypadá.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl snad už konečně vyjde 20. listopadu/novembra 2024 ve verzi pro PC (Steam, GOG.com, Epic Games Store) a Xbox Series X|S a už ode dne vydání bude k dispozici s českými titulky a v nabídce Game Passu. Verze pro PlayStation 5 může vyjít později, dosud ale nebyla oznámena.