Série S.T.A.L.K.E.R. nám během let představila hned několik zajímavých frakcí. Mezi ty zdaleka nejzajímavější lze nepochybně řadit nepřátelskou, tajuplnou a fanatickou frakci Monolith. A pokud jste měli pocit, že předchozí hry ze série Monolithu nevěnovaly dost prostoru, případně pokud jste si ho z jakéhokoliv důvodu oblíbili, nejspíš vás potěší chystaný S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl.

Ukrajinské studio GSC Game World při příležitosti akce PC Gaming Show: Most Wanted zveřejnilo nový trailer, který nám představuje hrstku detailně zpracovaných postav. A i když to ve videu není výslovně řečeno, vše nasvědčuje tomu, že minimálně jistý Tulák, po němž se trailer tradičně vybavený českými titulky dokonce jmenuje, je bývalým členem Monolithu.

Tulák totiž hovoří o ztrátě hlasu Monolitu, přičemž jeho slova doprovázejí záběry, jež náramně připomínají události velkého finále prvního dílu série, tedy hry S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl z roku 2007. Fakt, že se při hraní dozvíme, co se s členy Monolithu mohlo stát po událostech Shadow of Chernobyl, naznačuje také popisek traileru. „Nemůžete zabít Boha, stejně jako se nemůžete zbavit nebe nad hlavou... Ale jejich boha vypnuli. Stovky byly vysvobozeny ze zlověstné blaženosti. Ale kolik z nich se o to prosilo?“

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl vyjde v prvním čtvrtletí roku 2024 ve verzi pro PC (Steam, GOG.com, Epic Games Store) a Xbox Series X|S. Hra bude už ode dne vydání k dispozici v nabídce Game Passu a na všech platformách nabídne oficiální české titulky.