Navzdory obrovské popularitě televizního seriálu HBO není pravděpodobné, že by dalším projektem společnosti Naughty Dog bylo pokračování herní série The Last of Us.

V rozhovoru pro Kinda Funny přiznal showrunner a spoluautor The Last Of Us Neil Druckmann, že se kolem potenciálního třetího dílu The Last of Us strhl rozruch, ale zároveň řekl, že Naughty Dog má už příští hru vybranou.

„Na konci každého projektu cíleně zkoumáme několik dalších projektů,“ řekl Druckmann o tvůrčím procesu Naughty Dog poté, co vysvětlil, že úspěšné studio má to štěstí, že si může vybírat projekty na základě vášně. „Některé z nich mohou být pokračováním anebo úplně novým příběhem. A pak se ptáme sami sebe, ‚kam směřují naše vášně?‘.“

„Vím, že naši fanoušci opravdu chtějí The Last of Us Part III, slýcháme o tom neustále,“ pokračoval. „Jediné, co však mohu říct je, že se věnujeme dalšímu projektu, rozhodnutí už padlo. Nemohu říct, o co se jedná, ale výběrovým procesem jsme si již prošli.“

Druckmann dále upřesňuje, že zatím nepojmenovaná multiplayerová hra The Last of Us je „náš další velký titul,“, takže projekt, který nemohl popsat, je pravděpodobně další velký titul, který nás čeká v budoucnu.

V minulosti se Druckmann podobně zdráhal zavázat k tomu, že by se hra The Last of Us někdy dočkala třetího dílu. V roce 2021 uvedl, že se spoluautorkou Halley Gross nastínil potenciální třetí díl, ale od té doby opakuje, že se dočká realizace pouze v případě, že Naughty Dog bude mít pocit, že jde o zajímavý příběh, na kterém by se dalo pracovat.

8 detailů, které vám unikly o seriálu The Last of Us

NA POKRYTÍ THE LAST OF US: PART II BUDE POTŘEBA VÍC NEŽ JEN JEDNA SÉRIE

Adaptace hry The Last of Us od HBO právě dovršila finále své první série. Ta se setkala s vřelým přijetím a vzhledem k vysoké sledovanosti netrvalo dlouho a druhá sezóna dostala zelenou. Už teď to ale vypadá, že na Part II bude potřeba více než jen jedna série.

Vzhledem k tomu, že první řada v podstatě pokryla celý příběh první hry, očekává se, že druhá série bude pokračováním herního příběhu.

V rozhovoru pro časopis GQ se od Neila Druckmanna a Craiga Mazina dozvídáme, že druhou řadou nelze pokrýt události druhého dílu. Druckmann dále rozvádí a zároveň se těší, až přejdou k pokračování, se slovy:

„Některé z věcí, na které těším, jsou změny, o kterých jsme již mluvili, tedy, že příběh znovu ožije v této další verzi. Myslím si, že je to vzrušující, protože se opírá o ty pocity, které jste zažili ve hře, a to opravdu silným a novým způsobem.“

Ačkoli tedy třetí série ještě nebyla oficiálně potvrzena, vypadá to, že se s ní do jisté míry počítá. Vzhledem k tomu, jak byla první série úspěšná, nemělo by být velkým překvapením, že u ní zůstane. Druhý videoherní díl bude mít možná o něco více prostoru, protože bude mít minimálně dvakrát tolik epizod.

THE LAST OF US PŘEKONÁVÁ ROD DRAKA V POČTU DIVÁKŮ

Prvních šest epizod HBO dramatu mělo více diváků než prequel seriálu Hra o trůny. Nedělní finále dosáhlo nejvyšší sledovanosti ve večer premiéry.

Nedělní finále sledovalo v průměru 8,2 milionu diváků na všech platformách HBO. Jedná se o nejvyšší počet diváků v premiéře devítidílné série. Podle HBO má prvních šest dílů The Last of Us od premiéry z 15. 1. průměrnou sledovanost 30,4 milionu diváků, přičemž debutová epizoda se blíží hranici 40 milionů diváků.

Pokud by se číslo 30,4 milionu diváků udrželo, znamenalo by to, že The Last of Us je větší než Rod Draka, který měl v průběhu svého vysílání na přelomu léta a podzimu 2022 v průměru 29 milionů diváků napříč všemi platformami.

Zde je seznam týdenní sledovanosti premiér:

  • 1. díl - 4,7 milionu (15. 1.)
  • 2. díl - 5,7 milionu (22. 1.)
  • 3. díl - 6,4 milionu (29. 1.)
  • 4. díl - 7,5 milionu (5. 2.)
  • 5. díl - 11,6 milionu (10. - 12. 2.) - předčasná premiéra zahrnuje údaje od pátku do neděle
  • 6. díl - 7,8 milionu (19. 2.)
  • 7. díl - 7,7 milionu (26. 2.)
  • 8. díl - 8,1 milionu (5. 3.)
  • 9. díl - 8,2 milionu (12. 3.)

Jak se líbilo The Last of Us vám? Už jste viděli poslední epizodu a těšíte se na druhou sérii? Dejte nám vědět do diskuze.