Autoři netradičního rybářského dobrodružství Dredge se pochlubili plánem na rozšiřování hry, který zahrnuje tři větší bezplatné aktualizace a jeden placený balíček.

V květnu se fanoušci mohou těšit na bezplatnou aktualizaci Map Markes s různými barevnými ikonkami na mapě pro efektivnější navigaci. Tyto ikonky budou představovat vše, od nebezpečí, vraků lodí, záhad a dalších věcí. Kromě toho tato aktualizace zahrne některé opravy a změny vyvážení.

Druhá aktualizace je naplánována někdy na druhé čtvrtletí tohoto roku a přinese dva nové režimy s velmi odlišnými způsoby, jak si užít Dredge. Prvním z nich je pasivní režim, který vychází vstříc hráčům, kteří dávají přednost méně intenzivnímu zážitku. Příšery, které obvykle útočí na rybářské lodě, již nebudou agresivní, což hráčům umožní soustředit se na rybolov a užívat si klidného prostředí.

Druhým režimem této aktualizace je Photo mode. Nepůjde ale pouze o jednoduchou volbu v menu. Vývojáři volí jiný způsob a při spuštění fotografického režimu přibude do hry nová postava, která hráčům pomůže odemknout fotoaparát a podělí se s nimi o nápovědy, kde najít některé z místních mořských živočichů. Režim bude napojen na možnost sdílení snímků obrazovky na PlayStationu, abyste se mohli podělit o své úlovky, ať už se jedná o majestátní velryby nebo noční hrůzy z hlubin.

Třetí bezplatná aktualizace je slibována během třetího čtvrtletí a obohatí hru o úpravy lodí, jako jsou nátěry a vlajky. Nejprve ale budete muset obsah odemknout průzkumem pobřeží a zátok.

Placený balíček dorazí koncem letošního roku a objeví se v něm tajemná Ironhaven Corporation, jež chce v oblasti rozběhnout inovativní vrtnou operaci. Ta má obnovit města a obyvatelstvo, ovšem její konečné cíle jsou neznámé. Během sbírání materiálů na stavbu nových budov a biomateriálů na pohon vrtné soupravy a seznamování s novými postavami můžete odhalit pravdu o jejich potenciálně nekalých činech. A také budete vyrábět nové vybavení a chytat nové druhy ryb.

Dredge je dostupné na PlayStationu 5, Xboxu Series X/S, PlayStationu 4, Xboxu One, Nintendu Switch a PC (přes Steam a GOG).