Čas plyne jako voda a každodenní rozdávání her zdarma na Epic Games Store pro celý měsíc prosinec se blíží ke svému konci. Pojďme se spolu podívat, co si pro nás pánové připravili na poslední dny v měsíci.

Jako první tady máme hru Stranded Deep. Nebudu vás zde zatěžovat vysvětlováním žánru survival. Sám mi tento žánr leze horem a někdy i spodem. Nicméně, co je zdarma, to se počítá…no ne?

Přečtěte si také: Druhá parodie na GTA je plně složena z low-poly modelů

Stranded Deep se snaží přivést trochu originality, a to svým zasazením. Jako pasažér letadla žuchnete přímo do pacifického oceánu a vaším úkolem je přežít. Kolem vás vidíte široko daleko jen vodu a v hloubkách oceánu číhají nebezpeční žraloci a bůhví co ještě. Tyto hloubky však skrývají i cenné poklady ukryté v potopených vracích různých lodí. A tak budete prozkoumávat, stavět primitivní plavidla a cestovat z ostrova na ostrov. Prostě klasický survival v trochu jiném prostředí. Ale pozor. Hra je stále v předběžném přístupu, a tak se mohou objevit různé technické nedostatky.

Druhým titulem (od 29. 12.) je karetní hra Solitairica. Ti bystřejší už vytušili, že vychází z populární hry starších generací, a to Solitaire. Ale jako Strandep Deep na to jde svým stylem. Z běžné karetní hry se snaží udělat RPG dobrodružství. Na Steamu nemá moc hodnocení (232), ale i z těch málo se dá vyčíst, že se jí to vede velmi dobře.

Solitairica má tahový bojový systém s mnoha možnostmi úprav a stylů, kterým se hráč může vydat. Budete moct kombinovat kouzla, vylepšovat své balíčky karet, nebo se zaměřit na jeden ze stylů hraní. Mezi něj patří útok, obrana, obratnost nebo léčitelství.

Hra běží na Unreal Enginu 4, ale nemusíte se bát, pod krásně kreslenou grafikou se skrývají i krásně nízké nároky na váš systém. Pokud vás bavil klasický Solitaire, tak byste mohli této upravené verzi dát šanci.

Předposlední hrou na den 30. 12. je diablovka Torchlight 2. Ta vyšla před osmi lety a byla přímým konkurentem Diabla 3, který dorazil o půl roku dříve.

Jak již bylo zmíněno, jedná se o klasickou diablovku, kde si budete moci vybrat ze čtyř druhů tříd, součástí je co-op přes LAN nebo klasické online připojení. Množství lokací k prozkoumání, které se náhodně generují, což zajišťuje dávku znovu hratelnosti, podpora modifikací, mazlíčci jako společníci a tak dále…

Stejně jako Solitairica, tak ani Torchlight 2 nemá vysoké HW nároky, a tak ho ocení hráči se slabšími sestavami.

A na Silvestra zaplesají naše dětská srdce (mé tedy určitě), jelikož poslední hrou bude budovatelská strategie Jurassic World Evolution. Určitě nejsem jediný, kdo s láskou vzpomíná na starší titul se jménem Jurassic Park: Operation Genesis, kde jste si mohli postavit svůj Jurský park. Od té doby jsme se však žádného podobného titulu s oficiální licencí nedočkali. To se změnilo s příchodem roku 2018 a vydáním hry Jurassic World Evolution, ve kterém se v moderním grafickém kabátku chopíme stavitele našeho dinosauřího parku. V základu hra disponuje 37 typy dinosaurů a pokud by to někomu nestačilo, hra nabízí mnoho (placených) DLC, která přidávají mnoho dalších.

Nechybí jízda v džípu, vykopávání koster a sbírání DNA. Vývojáři se inspirují novými filmy a nabízejí nám možnost kombinovat různá DNA a vytvářet tak zcela nové druhy. Nyní už jen stačí dodat známou frázi… „Život si najde cestu.“ A sledovat naše dinosauříky, jak pojídají naše nebohé návštěvníky.

Tak…tím náš výčet her končí a necháme na vás, jestli se vám tato akce na Epic Store líbila nebo nikoliv.

Jaké hry Epic Games Store rozdával?

  • 17. 12 - Cities: Skylines
  • 18. 12 - Oddworld: New N' Tasty!
  • 19. 12 - The Long Dark
  • 20. 12 - Defense Grid
  • 21. 12 - Alien: Isolation
  • 22. 12 - Metro 2033
  • 23. 12 - Tropico 5
  • 24. 12 - Inside
  • 25. 12 - Darkest Dungeon
  • 26. 12 - My Time at Portia
  • 27. 12 - Night in the Woods
  • 28. 12 - Stranded Deep
  • 29. 12 - Solitairica
  • 30. 12 - Torchlight II
  • 31. 12 - Jurassic World Evolution