Podle nové zprávy od novináře Michaila Klimentova měla společnost Riot Games vyvíjet 2D bojovku podobnou Smash Bros. Projekt interně známý jako „Pool Party“ byl však v květnu zrušen.

Hra se měla odehrávat v univerzu League of Legends a pracovalo na ní asi 70 až 80 zaměstnanců. Vývojáři prý viděli příležitost vybudovat a podpořit tak esportovou scénu na rozdíl od Nintenda, které je notoricky známé tím, že se k soutěžnímu ekosystému Smash Bros. staví spíše odtažitě.

Další interní zdroje uvedly, že ke zrušení došlo také kvůli „přehodnocení chuti zákazníků po konkurenčním Smashi. Riot měl také obavy ze zjevného neúspěchu MultiVersus od Warner Bros.

Pool Party měla být původně hardcore bojovkou, ale koncept byl později změněn tak aby zahrnoval více party prvky a více neformální atmosféru, což vedlo k frustraci lidí pracujících na projektu.

Seniorní ředitel komunikace Riotu Joe Hixson v prohlášení uvedl: „Vždy máme řadu projektů v různých fázích výzkumu a vývoje a projekty se točí nahoru a dolů několikrát do roka.“

Co se týče zaměstnanců pracujících na hře, nejméně polovina z nich byla přesunuta na jiné projekty v rámci společnosti, zatímco ostatní se chtěli věnovat jiným titulům nebo společnost opustili.

Vývoj Pool Party neměl vliv na 2v2 bojovku 2XKO od Riotu, její vydání je naplánováno na rok 2025.