Jednou z novinek EA Sports FC 25 je režim Rush, který nahrazuje Voltu z posledních let fotbalové série Electronic Arts. Vývojáři chtějí zápasy pět na pět přiblížit více klasickým zápasům jedenáct na jedenáct. Tvrdí, že zápasy mají vše, jen jsou na menším hřišti.

Rush je možné hrát v každém režimu, ať už jsou to Kluby, Ultimate Team nebo Kariéra. Ve všech případech budou na každé straně čtyři hráči v poli. Brankáře si vezme na starost umělá inteligence. Bot se přidá také v případě, kdy se některý z hráčů odpojí, případně chybí od samotného začátku. Brankáře může dále řídit kapitán, který v módech Kick-Off Rush a Manager Career Rush má plnou kontrolu nad celým týmem, zatímco v online zápasech jsou brankáři řízeny čistě hrou.

Teď k těm změnám. Každý zápas začíná trochu jinak. Hráči a hráčky běží k půlící čáře, kde svedou boj o míč. Upravena jsou pravidla ofsajdů. Ty se pískají jen na útočné třetině. Také se neudělují červené karty. Při vážném faulu vytáhne rozhodčí modrou kartu. Takový hráč je dočasně vyloučen a odchází ze hřiště. Když soupeř vstřelí gól, tak se provinilý/á hráč/ka vrátí na hřiště rychleji.

Vývojáři lákají na rychlejší zápasy, nulovou dlouhodobou únavu a zlatý gól v případě, že zápas skončí remízou. Následuje nový penaltový rozstřel v podobě nájezdů 1 na 1. Dojde také na novou arénu navrhnutou společností Nike, novou průhledovou grafiku, filmové úvody, nový komentář Fernanda Paloma a možnost během zápasů posílat rychlé zprávy, pomocí analogových páček.

EA Sports FC 25 vyjde 27. 9. 2024 pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.