Japonská pobočka Capcomu připravila hudební loutkové divadlo na motiv Resident Evil Village. Neobvyklá reklama nás má přesvědčit, že se při hraní nacházející hry nebudeme bát. Opak je pravdou.

Resident Evil Village je rozhodně hororovou hrou. V loutkovém divadle nechybí hlavní postavy ze hry, například upírka Lady Dimitrescu, Moreau, Heinzen a Angie. Stejně tak krev symbolizovaná červenou látkou.

Vše končí informací, že si spousta lidí Resident Evil 7 nekoupila z důvodu strachu. Hráči měli mít strach z děsivých okamžiků. Loutkové divadlo se snaží o opak a prezentuje značku jako veselý, milý a příjemný zážitek.

Resident Evil Village vyjde 7. 5. letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Demoverze je na všech platformách dostupná od dnešní druhé hodiny ráno. Nabízí 60 minut z hraní v tajemné vesnici, a ještě tajemnějším hradu. Demo bude přístupné do 10. 5.

Herní doba plné verze by měla být nějakých 13 hodin a 30 minut. Tvůrci se inspirovali zejména u čtvrtého dílu, jenž měl také podobné prvky v podobě prostředí a bizarních postav.

„Resident Evil Village pokračuje v příběhu Ethana Winterse, který byl poprvé uveden v Resident EvilTM 7 biohazard. Residen Evil Village kombinuje pulzující akci s charakteristickou hrůzou o přežití, která je synonymem řady Resident Evil. Vývojáři odhalili několik nových detailů a funkcí, které se vrací zpět k oblíbeným prvkům předchozích her Resident Evil. Ethan nyní bude moci nakupovat a prodávat předměty, nakupovat recepty pro výrobu a upravovat zbraně u obchodníka s názvem "The Duke". S využitím materiálů nalezených v průběhu hry bude schopen vyrobit neocenitelný spotřební materiál potřebný k přežití hrůz vesnice. Bude nutné zapojit strategičtější plánování s inventářem a správou prostoru v něm,“ dočteme se v popisku hry.