Na konci letošního roku tomu budou už dva roky, co ve verzi pro PC a Switch vyšel remaster hry Sam & Max Save the World, potažmo první sezóny epizodických adventurních dobrodružství Sama a Maxe, jenž má na svědomí tým Skunkape Games. Po několika měsících se nové podoby prvotiny Telltale Games dočkali i majitelé Xboxu One a Xboxu Series X|S, přičemž remaster druhé sezóny, nesoucí název Sam & Max Beyond Time and Space, už loni v prosinci/decembri vyšel na všech platformách naráz. Jedno známé jméno ale mezi nimi dosud chybělo - PlayStation.

Toto opomenutí vývojáři ze Skunkape Games hodlají napravit už brzy. 29. září/septembra 2022 ve verzi pro PlayStation 4 a PlayStation 5 vyjde jak Sam & Max Save the World, tak Sam & Max Beyond Time and Space. První sezóna s podtitulem Save the World se dokonce na konzolích od Sony ani v originální podobě nikdy neobjevila, takže příchod remasteru znamená v tomto případě premiéru prvních šesti epizod na poli PlayStationu.

Při příležitosti tohoto oznámení zveřejnili tvůrci také nový trailer, který nabízí mix záběrů z první i druhé sezóny. Hráčům na ostatních platformách pak nezbývá než čekat na remaster třetí sezóny. Doufejme, že vylepšená verze hry Sam & Max: The Devil’s Playhouse dorazí opět po roce, tedy na začátku letošního prosince/decembra, dosud ale nikdo ze Skunkape oficiálně nic ani nenaznačil. A důvod tak pozdního uvedení remasterů prvních dvou sezón na konzolích PlayStation? Ten je prostý. Tým tvůrců, který tvoří řada bývalých zaměstnanců Telltale Games, má omezené kapacity, a tak musí předělávky vyvíjet stylem jedné rodiny konzolí po druhé.