Když došlo na oznámení hry Life is Strange: True Colors od studia Deck Nine, dočkali jsme se také relativně překvapivého odhalení remasteru prvního dílu Life is Strange a jeho prequelu Before the Storm. Remaster obou her je přitom velkým lákadlem ultimátní edice True Colors, zároveň však bude možné titul Life is Strange: Remastered pořídit samostatně. Přesto jsme toho o něm dosud mnoho nevěděli, což se nyní mění díky vydání plnohodnotného traileru.

Nový trailer nabízí mimo jiné srovnání několika scén z původní hry s remasterem, díky čemuž lze snadno vidět, že došlo k nepatrnému zlepšení v oblasti textur, obličejů i osvětlení. Tu a tam lze zpozorovat také detaily, které původně v dobrodružství Max Caulfield a Chloe Price nebyly. Zároveň je však zjevné, že esence obou originálních her se prakticky nezměnila a povětšinou jsou změny skutečně kosmetické.

Přečtěte si také: Speciální edice Life is Strange: True Colors nabídnou bonusový příběh

Z dřívějška víme, že kromě mírně lepšího vizuálního zpracování postav, tváří a nasvětlení se můžeme těšit také na pokročilejší animace, vyladěné hádanky i začlenění balíčku Chloe Outfits a bonusové epizody Farewell. Obojí se vztahuje k Before the Storm.

Za zmínku stojí i skutečnost, že když byly hry Life is Strange: True Colors a Life is Strange: Remastered oznámeny, na rozdíl od plnohodnotného pokračování série jsme se v případě remasteru nedozvěděli konkrétní datum vydání, což nasvědčovalo, že nevyjde ve stejný den jako True Colors, tedy 10. 9. Trailer tuto skutečnost potvrzuje, a tak již nyní víme, že Life is Strange: Remastered vychází 30. září/septembra 2021 ve verzi pro PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X|S.