Už je to nějaký ten pátek, co se mluví o příchodu remaku prvního dílu The Last of Us pro PlayStation 5. Přesto ho stále Sony neoznámila. To ale nebrání insiderům a redaktorům o něm mluvit.

Začátkem roku informoval insider Tom Henderson, že od několika lidí slyšel o The Last of Us remaku, který je téměř hotov a mohl by vyjít ve druhé polovině roku 2022. Tuto hypotézu nyní podpořil novinář Jeff Grubb.

„Pořád slyším, že vyjde letos,“ řekl Grubb v nejnovější epizodě pořadu Kinda Funny Gamescast. Poté uvedl, že remake The Last of Us máme čekat o Vánocích pro PS5. Tímto termínem se obvykle označuje období od konce října do začátku prosince.

„Jsem si tím docela jistý,“ dodal novinář. O předělávce The Last of Us jako první přinesla zprávy agentura Bloomberg. Ta už v dubnu 2021 psala, že na projektu původně pracovalo studio Visual Arts Service Group, ale po dokončení The Last of Us Part 2 se ho měli ujmout přímo Naughty Dog, původní autoři této akční adventury z roku 2013. To nepřímo potvrdil jeden ze zaměstnanců Naughty Dog, jenž zmínil vývoj neohlášeného remaku.

Podle spekulací má remake The Last of Us běžet na vylepšením enginu The Last of Us Part 2. Naughty Dog mezitím pracují na dalších projektech. Mezi nimi má být samostatný multiplayer The Last of Us a úplně nová značka. Dle Hendersona má studio pracovat ještě na The Last of Us Part 2 Director’s Cut.

Připomeňme, že HBO připravuje televizní adaptaci The Last of Us. Seriál má mít premiéru v roce 2023.