Na internet se dostaly záběry z natáčení seriálu The Last of Us, které potvrzují, že nový hit HBO ukáže události před příběhem hry. Konkrétně to, jak skupina známá jako Fireflies převezme kontrolu nad Pittsburghem a zbaví se organizace FEDRA.

Záběry byly natočeny v centru Calgary a ukazují vojenské jednotky pohybující se v ulicích města. Nákladní vozy si razí cestu, z okolních budov vybuchují červené světlice a je vidět i slyšet oslavná střelba. Také se zdá, že komparzisté tvořící dav v ulicích křičí „Freedom!“ (svoboda) a „Fuck FEDRA!“.

V druhém videu z natáčení můžeme vidět Bellu Ramsey jako Ellie, která se protáhne malou mezerou, načež ji obejde a otevře dveře, kterými se dovnitř dostane Joel v podání Pedra Pascala. To je přesně jako scéna ze hry The Last of Us od Naughty Dog.

Už z dřívějška víme, že nepůjde o stoprocentní adaptaci blockbusteru od PlayStationu. Potvrzuje to také Jeffrey Pierce, jenž hraje novou postavu jménem Perry.

Pierce popsal Perryho jako úplně novou postavu, která je součástí nové větve, která má obrovské důsledky na věci, které se ve hře vyskytly. Má odhalit věci, které se vážou ke hře. A díky nim má dávat vše větší smysl.

Seriál bude mít premiéru pravděpodobně až v příštím roce.