Čekání je dlouhé, ukázky zase krátké. S dvouminutovým gameplay sestřihem ale přichází alespoň jedna pozitivní zpráva. Komplexní remake prvního dílu kultovní střílečky System Shock je z velké části dokončen, takže bychom se brzy mohli dozvědět datum vydání.

„Hru si můžete zahrát od začátku do konce, všechny zbraně a nepřátelé jsou na místě a fungují. Co zbývá dodělat, je to, čemu se říká leštění. Naším cílem je, aby se vydaná verze co nejvíce blížila dokonalosti,“ prohlásil Larry Kuperman z Nightdive Studios.

Nové video začíná potvrzením návratu umělé inteligence Shodan, která je úhlavním nepřítelem série. Následovaly nové záběry se střelbou, elektrickým mečem a hádankami na kyberpukové vesmírné stanici Citadela.

Stejně jako v původní hře z roku 1994, tak i v remaku budete hrát za hackera, jenž má za úkol zhatit plány zlotřilé umělé inteligence jménem Shodan. Ta si usmyslela, že pomocí armády mutantů a kyborgů zničí celé lidstvo. Děj je nelineární.

V roce 2016 se na vývoj remaku vybralo přes 1,3 milionu dolarů. Titul míří na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PS4 a Xbox One. na Steamu je demoverze.