Vydání remaku oblíbené first-person střílečky System Shock je čím dál blíž. Teda aspoň to tak vypadá podle vyjádření vývojářů, kteří tvrdí, že titul samotný už je hratelný a je tedy načase soustředit se na zbytek úprav, vyřešit několik málo problémů a vyšperkovat ji k dokonalosti.

Ve včerejší aktualizaci se studio Nightdive podělilo o informaci, že hru už lze v podstatě odehrát od začátku až do konce. V současné době se ale soustředí na vypilování úrovní, začlenění dalšího obsahu, vytvoření animací a přidání spousty sekundárních assetů. Samozřejmě to není to jediné, na co se zaměřují, stále je před nimi mnoho práce. Na seznamu věcí, co potřebují udělat, je například doladění kolizí zbraní nebo vytvoření základní nabídky pro nastavení grafiky.

Přesné datum nebylo zatím nikde specifikováno, ale stále se počítá s vydáním v tomto roce. Zatím se neobjevily žádné komplikace, které by proces vývoje zpomalily, ale zároveň se vývojáři snaží nic neuspěchat a vše udělat správně hned na první dobrou.

Na tomto remaku se pracuje už přes pět let a jedním z cílů je ho udělat jako mezigenerační titul. Tedy udělat hru tak, aby byla schopná jet na starších i současných konzolích s podporou DualSense a byla hratelná na PC.