Každý ze čtyř hratelných hrdinů střílečky Redfall má vynikat unikátní sadou talentů. Nedávno představená Layla má telekinetické schopnosti, zatímco Jacob Boywer má havrana, jenž ho všude následuje, a podivné oko. Obojí mu ze záhadných důvodů dala upíří bohyně Miss Whisper, když upíří zmasakrovali Jacobovu jednotku a jeho zajali.

Jacob je zkušený odstřelovač, který má za sebou nebezpečné mise v Afghánistánu a Sýrii. Byl také u tajné jednotky speciálních sil, kde plnil řadu průzkumných a bojových úkolů. Po propuštění se přidal k soukromé vojenské společnosti Bellwether, která je známá tím, že se zapojuje do globálních konfliktů. Do ostrovního městečka Redfall ve státě Massachusetts byl se svou jednotkou vyslán neznámým klientem spojeným s firmou Aevum Therapeutics s rozkazy, které znalo jen nejvyšší vedení.

Jacob v boji využívá svého havrana. Může mu rozkázat, aby letěl vpřed a označoval nepřátele. Stejně jako Layla, tak i on má možnost se chránit. Místo deštníku disponuje pláštěm. Ten mu poskytuje bonusovou rychlost pohybu. Jacobovou ultimátní schopností je vyvolání přízračné pušky, jež způsobuje těžké poškození.

V Redfallu je důležitá spolupráce, což názorně ukazuje video úplně nahoře. V něm také můžete vidět, jak se Jacob dokáže zneviditelnit a překvapit protivníky.

Redfall vyjde 2. 5. tohoto roku na Xbox Series X/S a PC. Ve stejný den bude hra součástí Game Passu. PC verzi bude dle Steamu chránit nepopulární Denuvo.