Už dlouho víme, že ve střílečce Redfall budou čtyři hratelní hrdinové. V Arkane nejspíš využívají poslední týdny před vydáním a budou nám je postupně představovat. Dnes tady máme Laylu Ellison, studentku biomedicínského inženýrství na místní univerzitě.

Díky studiu na univerzitě se dostala na stáž do výzkumného zařízení, kde ovšem došlo ke strašlivé nehodě. V jejím důsledku získala Layla telekinetické schopnosti, které se jí teď budou při likvidování upírů a dalších monster hodit.

Mimochodem, za telekinetické schopnosti i upíří epidemii může zpackaný lékařský pokus v biotechnologické společnosti Aevum. Layla své schopnosti objeví o něco později; v jeden večer šla se svým přítelem Jasonem do kina, dvojice ale byla napadena zloději s nožem. Když se zdálo, že jsou oba v bezpečí, náhle se v temném podchodu objevila dvojice upírů. Jason se obětoval, aby Laylu zachránil, a ta v sobě probudí schopnosti, aby unikla.

Teď je Layla stroj na zabíjení, skvěle kombinuje střelné zbraně se svými schopnostmi a díky tomu se stává všestranným bojovníkem. K dispozici má telekinetický deštník. Ten ji dokáže nejen ochránit jako štít, ale také zranit protivníky. Kromě toho se umí Layla rychle pohybovat a vyvolávat telekinetický výtah, který vystřelí nepřátele do vzduchu, poslouží jako krytí a odrazový můstek, abyste se dostali na střechy. Pokud je vám Jasona líto, tak „žije“, Layla ho může vyvolat a on na její příkaz likviduje příšery.

Dá se očekávat, že v dalších týdnech nás čeká seznámení s kryptozoologem Devinderem Crousleyem, bojovou inženýrkou Remi De La Rosou a ostrostřelcem Jacobem Boyerem. Hra samotná dorazí 2. 5. tohoto roku na Xbox Series X/S a PC. Redfall bude ve stejný den součástí Game Passu.