Nadšenci taktických týmových stříleček nadešel váš čas. Do Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege přichází nový, časově omezený event Rengoku, který si můžeme zahrát do 17. 5.

Novou výzvu můžete okusit v novém 5v5 „capture the flag like” režimu s respawnem po smrti. Vaším úkolem je zabrat tři oltáře, pro jejich získání je nutné stát v blízkosti po určitou dobu. Každé dvě minuty se přemístí a musí být znovu zabrané. Jejich zajištěním budete získávat přízeň, avšak pokud ho zabere váš nepřítel, přízeň bude získávat nepřátelský tým.

Tato herní událost je něčím úplně jiným, než co jsme doposud v Rainbow Six: Siege viděli.

Ubisoft na oficiálním twitterovém účtu Rainbow Six: Siege napsal: „Je to zběsilý závod o to, kdo najde plameny, zmocní se oltářů a získá přízeň bohů, aby získal svobodu”.

Vše se odehrává na mapě Mrakodrap, která byla speciálně upravena výhradně pro tento event. Mapa je oblečena do japonského stylu, stejně jako nové skiny.

V události Rengoku si zahrajeme pouze s limitovanou hrstkou operátorů s předurčeným vybavením. Operátoři, kteří v tomto režimu nesou jiná jména, nebudou moct používat své hlavní schopnosti, ty budou nahrazeny za eventové, tedy kunaie.

Zvláštní na tomto eventu je, že všichni operátoři budou vybaveni brokovnicí a kunaiem se speciálními schopnostmi. Jedna přímá rána zajistí, aby nepřátelský operátor okamžitě zemřel… a pokud se netrefíte, tak špatně mířená rána dokáže nahradit pár ran z pumpovací brokovnice.

Vrhací nože nebudou sloužit jen na okamžité zabití nepřítele Jejich speciální schopnosti vám pomohou dostat se na klíčové body mapy a následně je bránit. Schopnosti vrhacích nožů nejsou ale ničím novým, známe je z klasického Rainbow Six: Siege, kde je běžně používají operátoři. Jeden typ kunaie funguje jako schopnost od operátora se jménem Nomad, jednoduše řečeno odhodí na zem hráče, kteří budou v oblasti kunaie. Potvrzené jsou i oslepující a ohnivé kunaie, které na místě dopadu vytváří oheň.

Nové skiny si můžete koupit po celou dobu trvání herní události. Zůstanou vám však i po jejím skončením. Zakoupení je možné skrze eventové balíčky, ze kterých vám padne jeden ze skinů. Balíček obsahuje pouze eventové skiny a může být pořízen za herní měnu, za placené kredity nebo jej lze získat zdarma za plnění limitovaných úkolů Battle Passu. Herní měnu budete získávat během hraní hry. Pokud nechcete pokoušet štěstí skrze balíčky, můžete si skiny pořídit přímo za placené kredity.

Článek vznikl s přispěním Martina Kreisela.