Postapokalyptická série Metro od studia 4A Games je tu s námi už dost dlouho. Dokonce tak dlouho, že druhý díl s názvem Metro: Last Light brzy oslaví 10. narozeniny. A při té příležitosti si tvůrci pro PC hráče, potažmo pro uživatele Steamu, připravili malý dárek.

Od 18. do 25. května/mája 2023 si budete moci do knihovny na Steamu přidat původní Metro: Last Light, a to hned v kompletní edici, která obsahuje veškerý dodatečný obsah. Lze očekávat, že možnost přidat si hru do knihovny bude k dispozici 18. 5. od 19:00 našeho času.

O „původním“ Metru: Last Light je přitom řeč proto, že nepůjde o novější remaster s podtitulem Redux, který vyšel v roce 2014 společně s Redux verzí originálního Metra 2033. Tvůrci herního Metra, jež vychází z knih spisovatele Dmitrije Glukhovského, budou opravdu rozdávat kompletní edici verze, která vyšla v roce 2013. Ta navíc není běžně v prodeji, na Steamu i na ostatních digitálních platformách si dnes můžete koupit pouze Redux. Takže i když už máte Last Light zdárně za sebou, možná si budete moci touto cestou rozšířit svou knihovnu o svým způsobem vzácný kousek.

Připomínáme, že studio 4A Games aktuálně připravuje zbrusu nové Metro, které už má být podle jistých nepotvrzených zpráv plně hratelné. Oficiálně jsme se navíc před několika měsíci dozvěděli, že příběh a poselství nového Metra ovlivní válka na Ukrajině.