Už to bude pár let, co se herním průmyslem prohnal fenomén battle royale her. Jedním z prvních titulů, které tento žánr rozšířily, bylo právě Playerunknown's Battlegrounds, také známé jako PUBG. Stovka hráčů postavena proti sobě na mapě, která se neustále zmenšuje, s jedním cílem, být poslední na živu a ukořistit tak vítězství.

Pokud si hru chcete před jejím pořízením vyzkoušet, máte tu nejlepší příležitost. Playerunknown's Battlegrounds je až do 16. 8. zcela zdarma. Tato nabídka se ale vztahuje pouze na PC hráče, jelikož hru si můžete zadarmo stáhnout na Steamu. Budete mít přístup k veškerému hernímu obsahu včetně nejnovější mapy Taego s rozměry 8 na 8 kilometrů.

PUBG si za tu dobu, co je na trhu, prošlo řadou změn. Do nedávna byla hra dokonce částečně zdarma a vy jste si tak mohli stáhnou PUBG Lite, které nabízelo standardní battle royale režim pro 100 hráčů společně s módem 4x4. Tuto možnost už ale nyní nemáte, jelikož PUBG Lite bylo zrušeno, a hru si tak můžete zahrát pouze, pokud si ji koupíte.

Playerunknown's Battlegrounds je dostupné na PC, PlayStationu 4, Xboxu One a na mobilních zařízeních, kde ho najdete pod názvem PUBG: Mobile. Už delší dobu se spekuluje, že by PUBG mělo přejít na free-to-play.