Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do školy/práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přineseme to nejzajímavější z herního světa.

- Guvernér Kalifornie kvůli šíření koronaviru COVID-19 vyhlásil stav nouze, což může být problém pro červnovou E3 v Los Angeles. Organizace ESA, která E3 pořádá, uvedla, že aktivně vyhodnocuje situaci kolem koronaviru a jeho potenciální hrozbu pro každoroční videoherní výstavu. Pořadatelé ujišťují, že udělají vše pro zdraví a bezpečnost svých návštěvníků, vystavovatelů, partnerů a zaměstnanců. V Kalifornii bylo zaznamenáno 50 nakažených.

- 20 let od vydání PS2. 4. 3. 2000 se konzole PlayStation 2 objevila v Japonsku a postupně se stala dosud nejprodávanější videoherní konzolí na světě - prodala více než 155 milionů kusů a stala se místem pro hraní mnoha skvělých exkluzivit. Tak všechno nejlepší, PS2!

- Dean Rymer, bývalý senior combat designér God of War a vedoucí designér stvůr v Mass Effectu, se připojil ke studiu inXile Entertainment. U tvůrců Wasteland 3 se stal hlavním designérem soubojů. Rymer působil šest let v týmu Sony Santa Monica Studio než se na začátku roku 2019 vrátil do BioWare, konkrétně do Austinu.

- Pro iOS a Android vyšla hra Castlevania: Symphony of the Night, která se původně objevila v roce 1997 na prvním PlayStationu. Příběh se nezaměřuje na Belmonta, ale spíše na Alucarda, syna Drákuly, jenž se snaží zabít svého otce. Hra se prodává za 79 Kč.

- Capcomu se zřejmě podařilo uzavřít dohodu s Disney. Po půl roce a několika měsíců se znovu začala digitálně prodávat remaster 8bitové klasiky DuckTales pro PS3, Wii U, PC a Xbox 360 se zpětnou kompatibilitou pro Xbox One.

- Deep Diving Adventures (nová edice skládající se z Diving Simulatoru a DLC Adventure Pack) vyjde 16. 3. 2020 na Nintendo Switch, aby i majitelé této konzole/handheldu mohli prozkoumat oceány. Jen pozor na zásoby kyslíků.

- GeForce Now přidává pět nových her, u nichž budete moci využít sílu cloudu. Jde o Romance of the Three Kingdoms XIV, Dead or Alive 6, Nioh: Complete Edition, Deadliest Catch: The Game a Dungeon Defenders: Awakened.

- Rockstar Games zveřejnili novou aktualizaci pro PC verzi L.A. Noire: The VR Case Files. Do detektivní VR hry přidávají nový obsah, který byl dříve exkluzivně pouze u PlayStation VR verze. Zahrnuje nové mini-hry Shooting Galleries, Boxing a Speedcar Racing. Update navíc zlepšuje podporu hardwarů Valve Index, Vive Pro, Vive Pro Eye, Vive Cosmos a Oculus Rift S VR.

- Střílečka Gears 5 obdrží bezplatné vylepšení pro Xbox Series X. Studio The Coalition v současné době na upgradu pracuje, tak uvidíme, zda půjde jen o vylepšení grafiky a stabilnější snímky za sekundu. Dostat by se totiž mohlo i na vyšší počet snímků v kampani nebo na využití ray tracingu.

- Google Stadia verze The Division 2 bude podporovat cross-play a cross-save s Uplay verzí. Připravena bude i nejnovější expanze Warlords of New York. Na Stadii bude loot-shooter střílečka dostupná od 17. 3.

- Podle ESRB ratingu by měla být na Stadii dostupná i Mafie 3.

- Google kvůli koronaviru zrušil I/O 2020, událost se měla konat mezi 12. a 14. 5. 2020. Na I/O se většinou oznamují novinky pro Android, hardware poháněný tímto systémem a také aktualizace služeb jako jsou Google Maps.

- Od dnešního dne do 8. 3. si můžete na Steamu, Epic Games Store, PS4 a Xboxu One bezplatně zahrát Rainbow Six Siege. K dispozici jsou všechny mapy, režimy a 20 operátorů. Současně do 18. 3. běží až 75% sleva. Na Xboxu One je vyžadován XBL Gold.

- Recenze na barevnou plošinovku Ori and the Will of the Wisps mohou vyjít 10. 3., tedy den před vydáním hry.

- Ve videu můžete porovnat novou a starou verzi Resident Evil 3.

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: