15 let fanoušci Half-Life čekají na pokračování své oblíbené série. O to více byli mnozí zklamáni, když společnost Valve místo normálního dílu, který by pokračovat v příběhu, případně se vrátil na jeho začátek, oznámila hru pro virtuální realitu. Half-Life: Alyx vypadá zajímavě a příběh Alyx Vance rozhodně láká, ale zkrátka to není to, co jsme všichni očekávali. Navíc ne každý má doma headset pro virtuální realitu.

Pokud jste zklamáni a rádi byste věděli, jak to bude dál, tak máme pro vás menší vodítko. Robin Walker z Valve v rozhovoru s Game Informerem řekl, že Half-Life: Alyx berou jako návrat do světa Half-Life a ne jako jeho konec.

„Bylo neuvěřitelně obohacující se znovu setkat s postavami, lokalitami a mechanismy Half-Life,“ prohlásil Walker, když odpovídal na otázku, zda ve Valve pracují na Half-Life 3. „V týmu Half-Life: Alyx jsou také lidé, kteří na této sérii pracují vůbec poprvé - a mnozí z nich určitě doufají, že to není naposledy. Half-Life: Alyx vidím jako náš návrat do tohoto světa, ne jako jeho konec,“ prohlásil Walker a řekl, že není špatný nápad, aby si hráči před Alyx zahráli druhou epizodu Half-Life a osvěžili vzpomínky. K tomu ještě dodal, že v Alyx uvidíme postavy z prvního i druhého Half-Life.

Určité náznaky tu jsou. Navíc s Half-Life: Alyx se Valve po dlouhých letech vrací k singleplayerovým hrám. A já doufám, že tato cesta bude pokračovat a jednoho dne skutečně vyjde plnohodnotný Half-Life, který budeme hrát normálně, a ne ve virtuální realitě. Vždyť Valve před časem koupili Campo Santo, kteří zmrazili svůj titul The Valley of Gods, aby pomáhali s dalšími projekty Valve. Už to je náznak, že nás toho v budoucnu čeká daleko víc.

Half-Life: Alyx vyjde 23. 3. letošního roku na headsety podporující SteamVR. Doporučujeme nedávné gameplay záběry a nové trailery.