Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- K nahrávání zvukových efektů v Halo Infinite se využívají první konzole Xbox s elektromagnetický polem. Zvuky působí futuristicky, budou tak pravděpodobně využity pro mimozemské technologie ve hře.

- Ubisoft se zajímá o názor hráčů. Zaslal jim dotazník, ve kterém se ptá na hry s otevřeným světem, stejně tak na hádanky, bludiště a postavy. Neví se, pro jakou hru je průzkum určen. Ubisoft se na open-world tituly soustředí, mj. jde o značky Far Cry, Assassin’s Creed, The Division, Watch Dogs, Ghost Recon a Gods and Monsters. Dotazník můžete vyplnit zde.

- EA Sports lákají na FIFA 21, která má být novým levelem. Hra se nám předvede v pátek v jednu hodinu ráno na EA Play. Během srpna pak uvidíme gameplay, kariéru, režim Volta, Pro Clubs a Ultimate Team. Nyní tedy můžeme čekat jen potvrzení hry a první filmový trailer.

- Nejnovější patch do PlayerUnknown’s Battlegrounds přidal výbušninu C4, která vybuchne po 16 sekundách a může držet téměř na jakémkoli povrchu, včetně vozidel. Došlo také na vylepšení mapy Vikendi.

- Od 19. do 21. června si můžete přes Uplay na svém počítači zahrát bezplatně Assassin's Creed Origins z roku 2017. Pre-load je možný už nyní.

- Dragon Ball FighterZ má 5 milionů prodaných kusů, pochlubila se společnost Bandai Namco.

- Reklama na Marvel’s Iron Man VR připomíná, že se blíží čas nahodit oblek Tonyho Starka. Hra vychází 3. července pro PlayStation VR.

- Humble Bundle v balíčku Fight for Racial Justice nabízí 50 her a řadu knih a komiksů za 30 dolarů. Bundle byl oceněn na 1200 dolarů a obsahuje Football Manager 2020, Broken Age, Elite Dangerous, Kerbal Space Program, BioShock Remastered, Observer, Realpolitiks, This War of Mine, Titan Quest Anniversary Edition, System Shock 2 nebo Company of Heroes 2.

- Máme tu unboxing sběratelské edice The Last of Us Part II. Podívat se můžete na figurku Ellie s kytarou, 48stránkovou uměleckou knihu, samolepky a další bonusy.

- V Rockstar Games pracují na neoznámené hře. Sarah Overend, která je animátorskou ve studiu v Torontu, na svém LinkedIn uvádí animování hratelnosti a zbraní pro Red Dead Online a neoznámený titul. Otázkou zůstává, zda jde o GTA 6 nebo jiný projekt.

- Značka Deus Ex je tu s námi už 20 let. První díl vyšel v červnu 2000. Při té příležitosti jeden z fanoušků vytvořil speciální úroveň v kreativní PS4 hře Dreams.

- Hráči Rainbow Six Siege a The Division 2 si mohou užít nový obsah. Do Rainbow Six Siege přichází Operation Steel Wave a přináší dva nové operátory a přepracovanou mapu House. To The Division 2 spustí 30. června nový raid pojmenovaný Operation Iron Horse s útokem na slévárnu.