Už je to tady! Po řadě spekulací a lákání, že Grand Theft Auto 6 bude představeno koncem října, konečně přichází důvěryhodný zdroj s informacemi, kdy se s očekávanou gangsterskou akcí seznámíme.

Rockstar Games mají GTA 6 oficiálně oznámit do konce tohoto týdne. První trailer má následovat v prosinci, kdy si připomene 25. výročí založení tohoto studia. S informacemi přišel známý Jason Schreier z Bloombergu, jenž se odvolává na své zdroje.

Mateřská společnost Rockstaru, Take-Two Interactive, se dnes pochlubí svými čtvrtletními výsledky hospodaření. K oznámení by tak mohlo dojít přímo tam, případně dříve, ale také později.

Rockstar vývoj GTA 6 potvrdil už loni, kdy unikly gameplay záběry z rané vývojové verze. Díky nim víme, že se hra odehrává ve fiktivní verzi Miami a hlavními hrdiny je muž a žena. Údajně se jmenují Jason a Lucia a bude možné mezi nimi libovolně přepínat. Příběh má být prý ve stylu Bonnie a Clyde, tedy slavné americké dvojice zločinců.

Pokud vás zajímá více z tohoto úniku, tak jsme pro vás všechny detaily sepsali tady. Dle dřívějších náznaků od Take-Two by Grand Theft Auto 6 mělo vyjít mezi březnem 2024 a březnem 2025.

Zrovna včera jsme vám přinesli článek, že by GTA 6 mělo využívat nejmodernější systém pro animace a pohyb. Díky němu mají postavy vypadat a působit mnohem reálnějším dojmem. Pohyby a animace mají být mnohem rozmanitější a postavy budou reagovat na všelijaké situace, například na déšť. Na to vše mají navázat emoce, jimiž budou NPC postavy ovlivněny.

Grand Theft Auto 5 vyšlo v září 2013 na PlayStation 3 a Xbox 360. Postupně se dostalo na další dvě generace konzolí a PC a celosvětově prodalo více než 185 milionů kusů.

AKTUALIZACE: Rockstar odpoledne potvrdil, že první trailer na GTA 6 opravdu zveřejní v prosinci.