Historicky první cenou Grammy za videoherní soundtrack se může pyšnit Dawn of Ragnarök, velké příběhové rozšíření pro Assassin's Creed Valhalla. Hudbu složila Stephanie Economou, která porazila Aliens: Fireteam Elite (Austin Wintory), Call of Duty: Vanguard (Bear McCreary), Marvel's Guardians of the Galaxy (Richard Jacques) a Old World (Christopher Tin).

Stojí za zmínku, že hudbu do základní verze Assassin's Creed Valhalla složil Jesper Kyd, Stephanie Economou byla zodpovědná za soundtracky pro přídavky Siege of Paris a Dawn of Ragnarök. To byl zároveň její debut v herním průmyslu. V rozhovoru uvedla, že se cítí šokována a ohromena, když získala toto ocenění, zatímco moderátor měl problém vyslovit název hry (podívejte se v tweetu).

Hudba k videohrám mohla být na Grammy nominována již od roku 1999. V roce 2011 cenu za nejlepší instrumentální aranžmá získala skladba Baba Yetu od Christophera Tina pro Sid Meier's Civilization IV a v roce 2012 si nominaci vysloužil soundtrack k netradiční dobrodružné hře Journey. Rozdíl je v tom, že letos mají videohry vlastní kategorii.