V průběhu následujících týdnů, kdy bude Fiola hrát God of War Ragnarök (recenze bude 3. 11.), se my, obyčejní smrtelníci, můžeme každé úterý těšit na video ze zákulisí této očekávané PlayStation exkluzivity.

První video vyšlo dnes a vývojáři ze Santa Monicy se věnují výzvám spojeným s vyprávěním příběhu. Ještě nás čeká 8 videí, každé se bude věnovat jinému aspektu, včetně vylepšených soubojů, hudby a filmových záběrů.

V sérii ze zákulisí God of War Ragnarök nás vývojáři zavedou do všech devíti říší – od Midgardu až po Ásgard (a možná se cestou zastaví i na nějakém odpočívadle). V každé epizodě doufají, že přinesou nejen jedinečný pohled na mnohaleté úsilí o vytvoření tohoto titulu, ale také postřehy mnoha členů týmů, kteří se o to zasloužili.

„Příběh hry God of War Ragnarök není jen příběhem otce a syna, kteří se musí postavit válečným událostem, je to také příběh jednotlivců, kteří se rozhodli věnovat svůj čas, dovednosti a vášeň společnému budování této hry tváří v tvář bezprecedentní nejistotě během globální pandemie,“ uvádí tvůrci.

Video obsahuje české titulky

God of War Ragnarök je první hrou od tohoto studia, která vznikala za takto obtížných podmínek. Vývoj dobrodružství ovlivnila celosvětová pandemie a tým čelil výzvám, aby hráčům zajistil co nejlepší zážitek. Vývojáři museli mimo jiné dbát na to, aby na place pro snímání pohybu nebylo příliš mnoho pracovníků. To zpomalilo práci, ale navzdory těmto omezením autoři ujišťují, že nedošlo k žádným kompromisům v kvalitě příběhu a filmovým sekvencím s dějem a Ragnarökem, gigantickou bitvou, do níž se zapojí všech devět světů a která povede ke konci světa.

Kromě vzpomínek na Kratovo první dobrodružství v severské mytologii autoři potvrdili, že nezměnili své rozhodnutí; God of War Ragnarök bude druhým a posledním Kratovým příběhem ze severské mytologie.

Příští týden se ve videu ze zákulisí tvůrci přesunou z ledového chladu Midgardu do země elfů, Alfheimu, a my se podíváme na rafinovaný a brutální boj spolu s některými děsivými nepřáteli, kteří prověří naše bojové schopnosti.

Hra vyjde 9. 11. tohoto roku na PlayStation 5 a PS4. Chybět nebudou české titulky.