K bojovým hrám snad už neodmyslitelně patří crossovery. Psali jsme například o novém rozšíření Mortal Kombat 1, kdy do hry zavítá třeba Ghostface nebo T-1000. Fanoušci série Like a Dragon si už dlouho ve hrách jako Tekken nebo Street Fighter chtějí zahrát za své oblíbené bojovníky. S ohledem na akční hratelnost pěstních soubojů v gangsterské sérii to je skvělé párování.

K ničemu takovému ale nedocházelo. Bývalý producent série Toshihiro Nagoshi se vyjádřil, že k takovým crossoverům nedojde, protože nechce, aby Kazuma Kiryu mlátil ženy. Nagoshi ale v roce 2021 opustil Ryu Ga Gotoku Studio, teď je producentem Masayoshi Yokoyama. Server Polygon se tedy na otázku potencionálního crossoveru zeptal jeho.

Myslím, že lepší bude pohybovat se napříč médii, jako jsme udělali se seriálem než jen přejít do další hry,“ odpovídá Yokoyama. Mluví o chystaném seriálu Like a Dragon: Yakuza. „Dostáváme pozvánky do dalších her, ale nikdy jsme k nikomu nepřišli. Myslím, že jít napříč médii je lepší cesta,“ říká producent.

Postavy z Like a Dragon se ale v jiných sériích přece jen objevily. V crossoveru Project X Zone 2 se Kiryu a Majima setkali s postavami od Capcomu a Bandai Namco. Kiryu si také mohl zahrát golf ve hře Hot Shots Golf: World Invitational. Nejaktuálnější byl jeho výskyt jako odemykatelné postavy v Super Monkey Ball: Banana Mania. Tam teda nutno dodat, že jde přímo o sérii od Ryu Ga Gotoku Studio.

Fanoušci Yakuzy se teď mohou těšit na seriál na Prime Video. První tři díly Like a Dragon: Yakuza budou dostupné 24. 10., zbylé tři pak o týden později. Ještě předtím ale v září/septembri na Tokyo Game Show 2024 Ryu Ga Gotoku Studio odhalí nový titul, který s největší pravděpodobností bude další přírůstek do série.