Ve studiu Sucker Punch oslavují téměř 10 milionů prodaných kusů PlayStation exkluzivity Ghost of Tsushima. Samurajská akce má na kontě 9,73 milionu kopií. Na začátku letošního roku bylo hlášeno přes 8 milionů kusů, což jen dokládá, že se titul nadále prodává.

Akční dobrodružství Ghost of Tsushima vyšlo před dvěma roky pro PS4, později následovala Director’s Cut s vylepšením pro PlayStation 5. Tvůrci ještě prozradili zajímavé statistiky:

Ve fotografickém režimu bylo pořízeno 78 milionů digitálních fotek.

  • 75,18 milionkrát hráči pohladili lišky ve hře.
  • V režimu Legendy bylo odehráno 91,4 milionu misí.
  • Hráči absolvovali 540,8 milionu duelů.
  • Hráči strávili 6437,4 roku na koni.
  • Objeveno bylo 94,76 milionu svatyní.

Vzhledem k prodejním číslům a těmto statistikám není překvapením, že v Sucker Punch pravděpodobně pracují na pokračování Ghost of Tsushima. Naznačují to inzeráty s poslední doby, které zmiňují hru s otevřeným světem, stealth a souboje zblízka.

Nedávno se prodeji pochlubila také společnost Capcom. Ta aktualizovala čísla u remaku Resident Evil 2. Předělávka hororové akce z roku 1998, která vyšla v roce 2019, prodala více než 10 milionů kopií.

Titul původně vyšel pro PC, PS4 a Xbox One. Před měsícem byl vylepšen pro PS5 a Xbox Series X/S, včetně podpory 4K, vysoké snímkové frekvence, ray tracingu a 3D zvuku.

Na Resident Evil 2 Remake navázal v roce 2020 remake Resident Evil 3 a v současné době se pracuje na Resident Evil 4 Remake, jehož vydání je stanoveno na 24. 3. 2023.