Společnosti Deep Silver a Dambuster Studios oslavují, jejich nejnovější hra je dobře přijata v recenzích i u hráčů. O úspěchu svědčí i prodejní čísla. Dead Island 2 během prvních tří dnů od vydání zvládl prodat více než milion kopií.

„Hra Dead Island 2 si získala fanoušky z celého světa a během prvních 72 hodin si kopii této krvelačné hry pořídilo nespočet hráčů,“ uvedla společnost Deep Silver v tiskové zprávě.

Zároveň vývojáři sdílejí zajímavé statistiky. Hráči v Dead Island 2 dohromady strávili 11 milionů hodin a zemřeli 28 milionkrát. To je více než dvojnásobek obyvatel Los Angeles, kde se hra odehrává. Hráči zabili 1,1 miliardy zombií, usekli 756 milionů končetin zombiím a rozřízli 45 milionů zombií vejpůl.

Myslím, že v Deep Silveru si všichni oddychli. Vývoj Dead Islandu 2 nebyl vůbec snadný. Titul byl oznámen už v roce 2014 a za tuhle dobu změnil tvůrce. Původně vše začalo v berlínském Yager Development (Spec Ops: The Line) v roce 2012. O tři roky později byl projekt přesunut pod Sumo Digital (Team Sonic Racing, Hood: Outlaws & Legends) a až v roce 2019 svěřen Dambusteru, internímu studiu vydavatelské společnosti Deep Silver.

Bude New Game Plus?

Je dost možné, že vývojáři i vydavatel mají myšlenky na pokračování. Ještě předtím ale dojde k vylepšení tohoto dílu. Tvůrci se přinejmenším zabývají myšlenkou přidat do zombie apokalypsy režim New Game Plus. Minimálně berouna vědomí žádosti hráčů.

„Několik z vás se ptá na New Game+,“ napsal zaměstnanec Dambuster Studios do chatu streamu XboxOn na Twitchi. „Vývojový tým se tím zabývá, takže sledujte sociální kanály Dead Island 2, kde se dozvíte novinky,“ dodal vývojář.

Dead Island 2 vyšel 21. 4. 2023 s českými titulky na PC a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox. Tady ještě trailer, co se věnuje pozitivním recenzím: