Od vydání poslední hry se Sherlockem Holmesem, The Devil's Daughter, jsou tomu už téměř čtyři roky a po takové době byla možnost, že se tvůrci z Frogwares k této značce ještě nějakou chvíli nevrátí. Jejich pozornost si samozřejmě vyžadovala hororová adventura The Sinking City inspirovaná tvorbou H. P. Lovecrafta.

Nakonec ale dnes přišlo menší překvapení a došlo na oznámení Sherlock Holmes: Chapter One. Prequelu ke všem jejich dosavadním hrám s tímto slavným detektivem, v němž se bude muset mladý Holmes postavit na nohy a dokázat, že je v něm víc, než se na první pohled zdá.

Jeho snahy ho mají zavést na jeden z ostrovů ve Středozemním moři, kde začne vyšetřovat záhadu okolo smrti jeho matky.

Jakožto Sherlock je váš odkaz napsaný pomocí rozhodnutí, která v této detektivní adventuře zasazené do otevřeného světa uděláte. Klam, násilí a dedukce jsou jenom několik z prostředků ve vašem arzenálu - váš záhadný společník Jon je dalším takovým prostředkem,” dočteme se v oficiálním popisu hry.

Z něho také zjistíme několik klíčových pilířů, na které se můžeme ve hře těšit. Kromě příběhu, v jehož středu má být arogantní a naivní Sherlock Holmes v podobě, v jaké ho ještě neznáme, nás také čeká další postava - jeho společník Jon. Údajně jeho nejlepší a jediný přítel, u něhož nám vývojáři kladou otázku, kdo to vlastně je.

Kromě toho bychom také měli mít volnou ruku při průzkumu světa, který ve skutečnosti není takovým rájem, jak se na první pohled zdá.

Nikdy nevíte, odkud přijde další vodítko. Prozkoumejte a využijte celé město za cílem zjistit pravdu, použitím fám, převleků k vytvoření solidních důkazů ve vašem myšlenkovém paláci.

Sherlock Holmes: Chapter One je aktuálně oznámenona PC pro Steam, GOG a Epic Games Store, PS4, Xbox One a „next-gen”, což téměř jistě znamená PlayStation 5 a Xbox Series X. Hry se dočkáme až příští rok a vyjít by měla s českými titulky.